avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, va solicit un sfat. Locuiesc in Galați, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, va solicit un sfat. Locuiesc in Galați, într-un ...

Buna ziua, va solicit un sfat. Locuiesc in Galați, într-un bloc de apartamente la parter. La etajul 4 este un apartament care se închiriază de citiva ani. Cei care au închiriat ne-au adus gandaci de bucătărie, resturi de mâncare aruncata de sus de la geamul bucătăriei, scandal în toiul nopții și mult mai multe persoane cazate in apartament decit au declarat la întreținere. Cu doua luni in urma apartamentul a fost închiriat unei familii de 6 persoane. La întreținere figurează doar 2. În ultima lună wc-ul din apartamentul lor se înfundă regulat. Problema noastră, a celor care locuim pe acelasi tronson, e că toată mizeria de la ei din casa ajunge in băile noastre. Am chemat și platit instalatori pentru a le rezolva problema. A fost pe termen scurt. Cu proprietara nu se poate discuta, E plecata din oraș mai mereu sau mai nou, invoca ajutorul divin ( cu ajutorul lui Dumnezeu!) pentru rezolvarea situației. Chiriașii nu deschid ușa nici măcar poliției locale. La etajul 3 și 2 deja este infiltrat tavanul cu apa scursă din canalizare. Am chemat și poliția locală care ne-a îndemnat să vindem și să plecăm în alt bloc. Am sunat și la inspectoratul in construcții care ne-a lămurit că cei de la poliție locală trebuie sa constate și să le înainteze dosarul cu daunele făcute. Și oricum tot noi vom plăti reparațiile din apartamentul altcuiva. Ce putem face in această situație? Cum rezolvăm? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Luminita Mariana , utilizator 17:42, 30 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o reclamatie la ANAF, privind contractul de inchiriere respectiv si numarul declarat de persoane. La fel, puteti face o reclamatie privind numarul de persoane la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.
Mulțumesc, și în legătură cu inundațiile de la ei ce pot face?

latka a scris:

Faceti o reclamatie la ANAF, privind contractul de inchiriere respectiv si numarul declarat de persoane. La fel, puteti face o reclamatie privind numarul de persoane la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveți asigurare și asociația nu va sprijină, nimic.
Revin cu un răspuns al administrației blocului după ce am înaintat petiție scrisă și semnată de proprietarii apartamentelor afectate de inundația chiriașilor de la etajul 4. Nu se poate face nimic! Administratora a vorbit cu chiriașii și cu proprietara apartamentului de la etajul 4, chiriașii susțin că ei nu au nici o vina, deși în apartament există o mașină de spălat semiautomata care ar putea fi cauza deversării apei in masca de la baie. Chiriașii susțin că ei nu înfundă wc-ul, deși pina la venirea lor în bloc nu am avut probleme de acest fel! Chiriașii nu au contract de închiriere, sunt declarați 3 persoane la întreținere deși sunt 5 in apartament. Singura varianta e asigurarea apartamentului sau deschiderea unui dosar în instanță. Atît! Proprietara nu își asumă mic, rămâne în continuare la "principiul pîlniei" - din cauza asta se înfundă wc-ul, și la invocarea ajutorului divin. Problema e plasată de la o instituție la alta, de la administrație la primărie, de la primărie la administrația blocului. Oricît am încerca nu avem câștig de cauză, nici măcar nu mai putem vorbi, nici cu chiriașii ici cu proprietara. Așteptăm să se usuce tavanele și pereții, reparam și așteptăm următoarele inundații.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia de proprietari si inundarea apartamentului prin traseele de cablu electric S.h.55 S.h.55 Buna ziua ! Trec printr-o situatie foarte dificila. Eu locuiesc la etajul 3, intr-un imobil de 4 etaje. Precizez ca la etajul 4 nu locuieste nimeni, ... (vezi toată discuția)
scurgere separata canalizare NYCKOLL NYCKOLL Buna seara! Va rog spuneti-mi ce pot face in situatia mea deoarece sunt disperata:l locuiesc la parterul unui bloc din 1964 si mereu am fost refulata. M-am ... (vezi toată discuția)
Refulare msr bucatarie VenserB VenserB Buna ziua, Stau cu chirie de cateva luni intr-un apartament de bloc construit prin anii \'60/70 la etajul 6, apartament in care au mai stat si alti chiriasi ... (vezi toată discuția)