avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme cu avocatul Va rog sa mă ajutați cu o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme cu avocatul Va rog sa mă ajutați cu o speță: in ...

Probleme cu avocatul
Va rog sa mă ajutați cu o speță: in urma cu 2 ani am formulat o acțiune în instanță. Am semnat cu un avocat un contract de reprezentare și i-am plătit tot onorariul pâna la primul termen stabilit de instanță. Din păcate avocatul m-a lăsat baltă după al 2-lea termen după ce mi-a mai cerut niste bani pe care am refuzat să-i plătesc. De fapt la primul termen nici nu m-am reprezentat cu l-am trimis pe soțul ei .
A reziliat unilateral contractul și din acel moment m-am reprezentat singur. Deși i-am cerut să-mi restituie suma încasată necuvenit din contract a refuzat. Toate aceste lucruri s-au întâmplat anul trecut. Într-un final procesul s-au terminat cu următoarea soluție în ceea ce privește cheltuielile de judecată: Admite cererea de completare formulată de reclamantul .... în contradictoriu cu pârâtul ...,. Completează dispozitivul hotărârii nr. ..... pronunţată de ........ în sensul că, Admite în parte cererea accesorie având ca obiect obligarea pârâtului ....... la plata cheltuielilor de judecată. Reduce onorariul de avocat de la suma de 2500 de lei, la suma de 1500 de lei. În temeiul art. 453 alin. 2 Cod procedură civilă, obligă pârâtul ....
la plata către reclamantă a sumei de 550 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la ..... Pronunţată azi, .....prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Ce pot face că să-mi pot recupera banii de la avocatul care cu siguranță va refuza sa mi-i de-a de bunăvoie (mă refer la suma de 1000 lei diferența între onorariul încasată efectiv și cel stabilit de instanță și banii încasați necuvenit din contract)? Unde pot depune plângere împotriva lui?
Cel mai recent răspuns: MP_balanta , utilizator 07:40, 28 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg că există o solidaritate între avocati dar sunt unii care fac profesia de rușine. chiar nu exista niciun sfat pentru problema mea?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2025
jacquelline, utilizator
Din pacate, se pare ca si cei ce ar trebui sa ne apere de nedreptati, ne "lasa balta"! Este pentru a doua oara (prima data fiind in urma cu vreo 30 de ani, cand nu m-am lovit de o asa atitudine a celor ce stiu legile) in viata mea, cand avand nevoie de un avocat, platit nu pro bono! m-am.lovit de o lipsa totala de interes in a scoate la iveala nereguli ale Institutiilor administrative (asta probabil pentru ca nu exista o miza mare financiara si nici o faima pentru eventualele procese), neprimind la peste treizeci de solicitari, ,cel putin un raspuns scurt de bun-simt - da/nu. Altii te abordeaza doar sa le spui speta, pentru asta trebuind sa platesti ora de consultanta, s-apoi cand astepti un angajament contractual pentru rezolvare nu mai raspund, iar urmatorul abordat te trimite inapoi la cel platit care tocmai ti-a dat flit. Mi-a trebuit o viata sa realizez de ce romanii strang atatea frustrari si fac diverse anomalii nervoase...si, de ce nu va putea fi starpita nicicand caracatita coruptiei! Nimeni si nimic nu te ajuta in tara asta, sa scoti neregulile la iveala, sau sa se respecte legile!

jacquelline a scris:

Inteleg că există o solidaritate între avocati dar sunt unii care fac profesia de rușine. chiar nu exista niciun sfat pentru problema mea?

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
MP_balanta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu avocat am angajat un avocat pentru a ma reprezenta ... jacquelline jacquelline Probleme cu avocat Am angajat un avocat pentru a ma reprezenta intr-un proces civil. Mi-a cerut plata onorariului încă de la început (2500 lei) pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata in recurs tardiv dandanaua dandanaua Intimatul-parat, prin aparator, depune cu 3 zile inainte de primul termen al unui recurs civil, intampinare si chitanta privind onorariul avocatului.Peste 3 ... (vezi toată discuția)