Am stat in chirie 4 luni la un proprietar fara ca acesta sa inregistreze la anaf contract de inchiriere. Pot dovedi ca am stat in chirie printr-un contract de comodat semnat in prima luna (a vrut sa faca schema unde semnam comodat lunar, nu a mai facut asta dupa prima luna) si martori care pot atesta ca am locuit aici. acum 2 luni, mi s-a spart o teava la instalatia din baie cat nu eram acasa si mi-a inundat apartamentul (de mentionat ca teava s-a spart deoarece s-a ocupat el de instalatie, in loc sa cheme un instalator de meserie). dupa acest incident, intrand apa in podea sub parchet, a inceput sa imi iasa incontinuu mucegai prin toata casa: din parchet, in dulapuri, pe tavan in baie etc.
Eu m-am imbolnavit si am fost spitalizat, un motiv pentru care am fost atat de grava a fost imunitatea scazuta datorita mucegaiului pe care l-am inspirat.
De asemenea mi-au mucegait mai multe lucruri: un sistem audio, haine, prosoape, cani, vase pentru gatit si incaltaminte in valoare de aprox. 800-1000 euro.
Acum, proprietarul m-a dat afara.
Intrebarea 1: as putea sa il atac legal pentru daune materiale si/sau pentru ca m-am imbolnavit din cauza mucegaiului, desi nu am avut contract?
Intrebarea 2: daca pot sa il atac legal, eu risc ceva dat fiind ca nu am stat aici cu contract?
Dauna apartament
llp_llp
Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)