avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc să îmi deschid un cabinet pe codul Caen 9604
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc să îmi deschid un cabinet pe codul Caen 9604

Bună ziua, doresc să îmi deschid un cabinet pe codul Caen 9604, vreau să închiriez o garsonieră de la o persoana fizică,, autorizație de funcționare nu pot să obțin decât dacă proprietarul declara garsoniera ca spatiu comercial.Daca îl. declară ca spatiu comercial are taxă la ANAF mai mare sau impozit mai mare?El și ar declara chiria la ANAF nu e asta o problemă însă nu știu ce alte costuri ar fi pt .proprietarul care mi ar închiria.Multumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:38, 13 Iulie 2025
1. modificarea schimbării destinației imobilului din locuință in comercial se face de catre proprietar la DTIL (primarie). impozitele pentru imobile cu destinații comerciale sunt mai mari decat pentru cele cu destinatie locuinta.
2. la ANAF, proprietarul va înregistra doar contractul de închiriere si va plati impozitul pe venitul din chirii.
3. pentru a afla cuantumul impozitelor, proprietarul trebuie sa solicite informatii de la ambele autoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!detin un apartament la parter pe persoana fizica, il ... shoricica shoricica Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il pot inchiria unei firme? in ce conditii isi poate desfasura acolo o activitate privata? (vezi toată discuția)
Spatiu secundar alexandrudaniel_21 alexandrudaniel_21 Buna ziua, Doresc sa inchiriez un spatiu (locuinta), contract de inchiriere inregistrat etc. Firma nu are angajati. Nu as vrea sa-i schimb destinatia in ... (vezi toată discuția)
Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)