avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi atacat testamentul? Îngrijesc pe mătușa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi atacat testamentul? Îngrijesc pe mătușa mea,sora ...

Poate fi atacat testamentul? Îngrijesc pe mătușa mea,sora mamei,care nu are soț și nici copii și este în vârstă.Ea a mai avut 2 surori,care au decedat,una care a fost mama mea,și a doua care este și ea decedată și a avut 2 copii.Mi-a făcut mie testament pt toate bunurile ei,in urma cu 1 an și 9 luni..După moartea ei,testamentul poate fi atacat de ceilalți 2 nepoti(unul trăiește,și celălalt a murit ,dar are la randul lui 2 copii)..Daca testamentul poate fi contestat,ce act ar fi mai sigur,că sa nu am surprize,donație sau act de vânzare cumpărare cu clauza?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:02, 11 Iulie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar avea ce să obțină. Ei nu sunt moștenitori rezervatari.
Dar testamentul poate fi revocat de mătușa. Sau poate fi înlocuit cu un altul, care-l revocă pe cel dintâi.
Actul cel mai bun este cel care reflectă realitatea. Dacă o îngrijiți, atunci contractul de întreținere e cel mai bun.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde aflu conditiile testamentului Radu Palu Radu Palu Buna ziua! O matusa in etate s-a intalnit cu o persoana pe strada care i-a promis ca va avea grija de ea in schimbul locuintei in care traieste. Intre ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul ... (vezi toată discuția)