O matusa in etate s-a intalnit cu o persoana pe strada care i-a promis ca va avea grija de ea in schimbul locuintei in care traieste.
Intre timp matusa a murit si persoana respectiva a primit toata averea ei (inclusiv apartamentul).
Cum pot afla cum s-a produs mostenirea?
Nu stiu nici macar daca s-a intamplat prin testament, contract de ingrijire sau daca averea s-a donat candva inainte de deces.
Bineinteles mostenitoarea nu vrea sa dea nici o informatie.
Daca aflu in baza carui act s-a facut transferul mostenirii, cum pot vedea acest act? (Ma intereseaza in primul rand, daca au fost impuse anumite conditii de respectat dupa deces.)
Are nepotul (fiul surorii decedatei), singurul in viata din familie, drept la parte din mostenire? (Adica este considerat mostenitor rezervatar?)
Fiind vorba de o matusa, mostenitorul (presupus rezervatar de mine) nu este urmasul ei ci urmasul surorii decedatei. Este el in acest caz mostenitor rezervatar sau ar fi doar urmasii/succesorii matusii, adica copii ei si copii acestora? (Dar n-a avut copii.)
Intampinare
irirelu
buna ziua. bunica mea a lasat prin testament casa unchiului meu , recunoaste ca are 4 nepoti (mostenitorii rezervatari), dar lasa toata averea unchiului meu, ... (vezi toată discuția)