avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu o informație, Adtazi ...

Bună seara,
Vă rog să mă ajutați cu o informație, Adtazi de la ora 06:30 până la ora 16:10 am parcat în parcarea din fața ANF-ului . ( nu există parcare privată pentru instituție ) .Un domn recalcitrant mi a luat nr de la mașină și probabil a sunat la taxe și impozite ,ca altfel nu realizez cum a aflat numele meu și ca sunt propritara mașinii . Avea dreptul sa i spună numele meu ? Nu intervine GDPR ? Ce altă instituție mai deține informații ? Cei de la poliție ?! Dar nu văd nici aici de ce i ar da informații despre mine …
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
avram1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: avram1977 , utilizator 06:44, 15 Iulie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana respectiva nu ar fi avut dreptul sa afle si sa va spuna numele proprietarului fara o baza legala. Daca a facut-o, este posibila o incalcare a GDPR si puteti face o sesizare la ANSPDCP. Institutiile publice pot avea acces legal la aceste date, dar nu le pot divulga catre persoane neautorizate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Andra-Denisa Ferascu Olaru a scris:

Persoana respectiva nu ar fi avut dreptul sa afle si sa va spuna numele proprietarului fara o baza legala. Daca a facut-o, este posibila o incalcare a GDPR si puteti face o sesizare la ANSPDCP. Institutiile publice pot avea acces legal la aceste date, dar nu le pot divulga catre persoane neautorizate

Multumesc frumos!!
O zi frumoasa!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se aplica regulamentul gdpr daca trimit poze la masini si persoane unei autoritati publice ? CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, vreau sa trimit o adresa la primarie si alte institutii ale statului, in legatura cu locul de parcare de resedinta si de amplasamentele unor alte ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pe fațada blocului mark094 mark094 Bună ziua, Am citit mai multe întrebări legate de montarea unei camere de supraveghere la bloc (montată pe fațadă cu scopul de a supraveghea mașina ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ethel ethel Bună seara, În spatele blocului este amenajată o parcare, totodată în spatele parcării fiind o stradă cu sens unic.Între parcarea amenajată ... (vezi toată discuția)