avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru incetarea acordarii indemnizatiei de hrana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru incetarea acordarii indemnizatiei de hrana ...

Bună ziua,
Pentru incetarea acordarii indemnizatiei de hrana salariaților care au salariul net oeste 6000 lei, se întocmesc acte adiționale la cim sau sunt suficiente decizii individuale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 29 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La acordare s-au făcut decizii sau acte?
Buna ziua,
la acordare s-a facut o decizie pentru toți salariații, cu confirmare pe baza de semnatura.
In CIM urile noi am completat la b) indemnizaţii - indemnizație de hrană, stabilită în condițiile Legii-cadru nr. 153/2017 2017.
Consider sa merg pe decizie individuala pentru salariatii care nu se incadreaza in art.18, L141/2025.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, potrivit principiului simetriei actelor juridice, neacordarea trebuie sa fie facuta prin decizie.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cornel Vasile a scris:

In acest caz, potrivit principiului simetriei actelor juridice, neacordarea trebuie sa fie facuta prin decizie.

Mulțumesc pentru răspuns!

Prevederile art XV din Legea 141/2025 este 01 ian 2026, potrivit art LXV alin. 2.
Intrebare:
Salariul brut este format din salariul brut de bază + spor+ indemnizatie de hrana.
In unele luni, în funcție de perioada lucrata ( CO, concedii medicale), salariul net poate sa fie sub 6000 lei.

Cum aplicam acordarea/neacordarea indemnizatiei de hrană?

Eu cred ca se refera la salariul de baza si nu la cel realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! referitor la indemnizatia de hrana intr-o institutie ... aurorao aurorao Buna ziua! Referitor la indemnizatia de hrana intr-o institutie publica(primarie de comuna). Legea 296/2023 vine cu o modificare la Legea 153/2017, in sensul ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de hrană se acordă doar salariaților a căror ... lacramioara81 lacramioara81 Indemnizația de hrană se acordă doar salariaților a căror salarii lunare nete sunt de până la 8000 lei inclusiv? Art. 18 din Legea 153/207 așa prevede ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de hrana eduardvl eduardvl Calcul indemnizatie de hrana Buna dimineata, Am o intrebare cu privire la calculul indemnizatiei de hrana, pentru personalul contractual, nivel studii ... (vezi toată discuția)