Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Beat la volan ce pot face?

Buna ziua urmaresc de mult subiectele de pe site-ul dumneavoastra, am sperat sa nu ajung sa va scriu niciodata dar se pare ca a dat necazul si peste mine.
Pe date de 13.02.2010 (sambata) pe la ora 4 dimineata m-a oprit politia avand o alcoolemie in aerul expirat de 0.54 inca nu am primit rezultat la proba biologica ( nu am facut si a 2-a proba din necunostinta apoi am aflat ca era mult mai bine)
ce parere aveti?in caz ca depasesc limita de 0.8 ce este de facut? tinand cont ca depind foarte mult de acest carnet. nu am avut nici un fel de antecedente am 21 ani am carnet de 3 ani si am avut o singura amenda de circulatie (depasire de viteza in oras)
Va multumesc si astept un raspuns! #-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 8 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
aveti idee se aplica si in cazul alcoolului legea prin care se poate face rescolarizare dupa 1 luna in cazul retinerii permisului pe o perioada de 3 luni? si obtinerea lui in aceasta perioada de o luna?
Va multumesc
Daca alcoolemia va fi de peste 0,80,veti avea ca si ceialti care au comis astfel de fapte,un dosar penal,unde sanctiunea variaza intre 1 an si 5 ani.
Nu stiu de ce si dvs.,ca si altii care pun asemenea intrebari,cu privire la existanta unor prevederi legale mai favorabile,asa"doar pentru dvs.",nu v-ati pus problema nerespectarii legii atunci cand v-ati urcat la volan dupa consumul de alcool.
Nu exista pentru unii prevederi legale mai favorabile,decat pentru altii,legea fiind una pentru toti.
Pana atunci,daca veti avea un dosar penal,incercati sa angajati un avocat pentru a obtine o pedeapsa minima cu suspendare.
multumesc pentru raspunsuri si legat de "dc m-am urcat beat la volan" in prumul rand pana nu te arzi nu te inveti minte asta a fost posibil unul dintre factori, "prietenii" cu incurajarile de rigoare si prostia cu cel mai mare procent. Asta cu siguranta este invatatura de minte dar sper totusi sa nu fie una foarte aspra. Sincer mai mult ma intereseaza carnetul decat dosarul penal.
Va multumesc inca o data
daca vi se recoltau 2 probe biologice mai aveati o sansa,in sensulca puteati solicita recalcularea alcoolemiei.
in situatia dvs.solutia se va da pe rezultatul probei de singe.
sub 0,80 g%0 solutia este de neinceperea urmaririi penale iar peste 0,80 g %0 trimitere in judecata.
pc se anuleaza numai in baza unei hot.jud.definitive de condamnare.
dupa 1 an de la ramanerea ei definitive aveti dreptul la redobindirea p.c
sa speram ca nu ajungeti pina acolo.
in orice caz este o bila neagra pt.dvs.ca dupa 20 de ani de condus faceti asemenea greseli care putea avea consecinte mult mai grave.

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala si alcool 0.06 ... pisicaqqq pisicaqqq Buna ziua Am avut tanlentul nefericit sa provoc un accident de circulatie, soldat cu dauna totala la masina partii vatamate si cateva Rani la cei din ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului FRONZAT FRONZAT ce pasi urmeaza. am fost depistat cu aparatul alcooltest cu 0.69 si nu m-am dus la recoltarea de probe biologice. mi-a facut dosar penal si mi-a scris pe ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice! abytzor abytzor Buna ziua! As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie la ce ar trebui sa ma astept.... Acum cateva zile, pe la miezul noptii conducand masina , din ... (vezi toată discuția)