Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Beat la volan ce pot face?

Buna ziua urmaresc de mult subiectele de pe site-ul dumneavoastra, am sperat sa nu ajung sa va scriu niciodata dar se pare ca a dat necazul si peste mine.
Pe date de 13.02.2010 (sambata) pe la ora 4 dimineata m-a oprit politia avand o alcoolemie in aerul expirat de 0.54 inca nu am primit rezultat la proba biologica ( nu am facut si a 2-a proba din necunostinta apoi am aflat ca era mult mai bine)
ce parere aveti?in caz ca depasesc limita de 0.8 ce este de facut? tinand cont ca depind foarte mult de acest carnet. nu am avut nici un fel de antecedente am 21 ani am carnet de 3 ani si am avut o singura amenda de circulatie (depasire de viteza in oras)
Va multumesc si astept un raspuns! #-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 8 Aprilie 2010
Interventie moderator

Am rugamintea sa va continuati topicurile deschise pe aceeasi tema, nu sa deschideti noi topicuri in alte forumuri. Multumesc!

Gabriela Pintea

tampa a scris:
In urma cu 2 luni de zile am mai scris pe acest forum, sperand sa fie pt ultima data. necazul a venit din nou si am nevoie de niste pareri. In urma cu 2 luni am fost oprit de politie in stare de ebrietate. nu am provocat nici un accident. Am avut 0.56 % alcool in aerul respirat, mi s-a luat proba biologica (doar 1) dupa 1 luna de zile a venit rezultatul iar acesta a fost 1.8 in sange. ce parere aveti poate fi un rezultat valid? nu poate fi o eroare? daca cer recalcularea credeti ca pot obtine o alcolemie mai buna? acum stau deja de 2 luni si nu am mai primit absolut nici un raspuns?! sunt constient ca o sa ma aleg cu un dosar penal dar totusi ce as mai putea sa fac ca sa fie cat mai bine? Va multumesc si astept un raspuns

vio_rogojan a raspuns:
Din pacate , daca nu ati efectuat si a doua recoltare , nu veti putea solicita recalcularea . Din punct de vedere a corectitudinii alcoolemiei , depinde de durata care a trecut de la ingurgitarea alcoolului si pana la testarea cu aparatul etilotest si apoi durata pana la recoltarea probei biologice , intrucat se pare ca e vorba de o alcoolemie in crestere . Daca a trecut o perioada scurta de la ingerare pana la testarea aerului , alcoolul nu s-a ingerat complet , insa datorita trecerii timpului pana la recoltare , acesta a fost absorbit de sistemul sangvinic , de aici rezultand o valoare mai mare . O sa va alegeti cu dosar penal si daca nu mai aveti antecedente penale si dovediti o conduita cooperanta cu organele de urmarire penala , s-ar putea sa primiti o pedeapsa cu suspendare iar permisul de conducere va fi anulat . Un sfat e sa va angajati cat mai repede un avocat penalist care sa va ajute si sa va reprezinte .
Succes .

tampa a scris:
anulat inseamna ca nu o sa mai am dreptul niciodata sa conduc? sau doar dupa o perioada de timp dupa care trebuie sa dau din nou scoala de soferi? asta ma roade cel mai tare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala si alcool 0.06 ... pisicaqqq pisicaqqq Buna ziua Am avut tanlentul nefericit sa provoc un accident de circulatie, soldat cu dauna totala la masina partii vatamate si cateva Rani la cei din ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului FRONZAT FRONZAT ce pasi urmeaza. am fost depistat cu aparatul alcooltest cu 0.69 si nu m-am dus la recoltarea de probe biologice. mi-a facut dosar penal si mi-a scris pe ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice! abytzor abytzor Buna ziua! As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie la ce ar trebui sa ma astept.... Acum cateva zile, pe la miezul noptii conducand masina , din ... (vezi toată discuția)