In urma cu 2 luni de zile am mai scris pe acest forum, sperand sa fie pt ultima data. necazul a venit din nou si am nevoie de niste pareri. In urma cu 2 luni am fost oprit de politie in stare de ebrietate. nu am provocat nici un accident. Am avut 0.56 % alcool in aerul respirat, mi s-a luat proba biologica (doar 1) dupa 1 luna de zile a venit rezultatul iar acesta a fost 1.8 in sange. ce parere aveti poate fi un rezultat valid? nu poate fi o eroare? daca cer recalcularea credeti ca pot obtine o alcolemie mai buna? acum stau deja de 2 luni si nu am mai primit absolut nici un raspuns?! sunt constient ca o sa ma aleg cu un dosar penal dar totusi ce as mai putea sa fac ca sa fie cat mai bine? Va multumesc si astept un raspuns
Din pacate , daca nu ati efectuat si a doua recoltare , nu veti putea solicita recalcularea . Din punct de vedere a corectitudinii alcoolemiei , depinde de durata care a trecut de la ingurgitarea alcoolului si pana la testarea cu aparatul etilotest si apoi durata pana la recoltarea probei biologice , intrucat se pare ca e vorba de o alcoolemie in crestere . Daca a trecut o perioada scurta de la ingerare pana la testarea aerului , alcoolul nu s-a ingerat complet , insa datorita trecerii timpului pana la recoltare , acesta a fost absorbit de sistemul sangvinic , de aici rezultand o valoare mai mare . O sa va alegeti cu dosar penal si daca nu mai aveti antecedente penale si dovediti o conduita cooperanta cu organele de urmarire penala , s-ar putea sa primiti o pedeapsa cu suspendare iar permisul de conducere va fi anulat . Un sfat e sa va angajati cat mai repede un avocat penalist care sa va ajute si sa va reprezinte .
Succes .
anulat inseamna ca nu o sa mai am dreptul niciodata sa conduc? sau doar dupa o perioada de timp dupa care trebuie sa dau din nou scoala de soferi? asta ma roade cel mai tare...
~ final discuție ~