avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie internationala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie internationala

Buna ziua! Sotul meu a lucrat in Romania ~10ani+armata+facultate. In Canada unde are rezidenta a lucrat >20ani. A implinit varsta de pensionare de 65ani, dar doreste sa mai lucreze 1 an in Canada. Ptr pensia din Romania trebuie sa depuna dosarul in Canada acum, cand a implinit 65 ani, sau la anul cand depune ptr pensia din Canada.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mith , utilizator 13:03, 1 August 2025
In termen de 30 de zile de la implinirfea varstei de 65 ani.
Cererea de pensie, insoţită de documentele doveditoare, se depun la instituţia de asigurări sociale de domiciliu; aceasta va transmite în celălalt stat documentele necesare în vederea stabilirii drepturilor de pensie ;
comunicare între institutii se face prin intermediul formularelor de legătură;
la stabilirea drepturilor de pensie se au în vedere perioadele de asigurare realizate în ambele state iar drepturile se acordă proporţional cu perioada realizată în fiecare stat

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am lucrat 23 ani in romania, pentru care am pensie si am ... niculina55 niculina55 Daca am lucrat 23 ani in Romania, pentru care am pensie si am lucrat apoi si 13 ani in Spania cu forme legale, mi se poate recalcula pensia in Romania la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata romi1962 romi1962 buna ziua am inplinit varsta de 55 de ani si sunt interesat daca impilnesc conditiile de pensionare acum locuiesc in spania aiciimi cer 25 acumulati din ... (vezi toată discuția)
Vrea sa recuperez vechimea de 5 ani israel Croitoru Radu Croitoru Radu Cum sa recuperez ani de vechime de Israel sunt Croitoru Radu (vezi toată discuția)