Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

1) Este legal in UE si Romania ca o companie americana care vinde ...

1) Este legal in UE si Romania ca o companie americana care vinde soft sa spioneze dupa aceea calculatorul clientului, sub pretextul depistarii de versiuni piratate ale aceluiasi software?
2) nu este hartuire si santaj cand compania de mai sus ameninta prin intermediari romani, de fapt revanzatori de soft, ca a depistat copii pirat de soft pe calculatorul clientului si ca daca clientul nu cumpara in compensatie soft de mii (sau chiar zeci de mii) de EUR, il va da in judecata?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:35, 14 Noiembrie 2025
Pirateria software este infractiune. Dar palite pentru asta sunt doar firmele sau marii pirati care publica soft piratat pe internet. In mod normal, Politia nu urmareste penal utilizatorii casnici pentru folosire de soft piratat.

Daunele produse trebuie demonstrate concret, nu se merge pe estimari ochiometrice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licente software agentie publicitate? tiroid tiroid Buna ziua, De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time. Recent ne-am mutat cu biroul intr-o ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor in privinta cu o perchezitie cineva-cineva cineva-cineva Am o nelamurire, in legatura cu o frauda pe care am comis-o :sorry:.Este vorba despre un cont de email (spart), primit una reclamatie,hard drive ridicat cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia Daniel303 Daniel303 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Suspectez ca de o buna perioada de timp, estimez ca se intampla de cativa ani buni - poate 6 sau mai mult, ... (vezi toată discuția)