avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licente software agentie publicitate?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licente software agentie publicitate?

Buna ziua,

De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time.
Recent ne-am mutat cu biroul intr-o cladire de birouri si am fost desemnat de seful meu sa verific toate calculatoarele si sa ma asigur ca suntem ok cu tot.

Ideea este ca noi avem 4 laptop-uri cu 4 licente windows instalate diferit. Avem la birou cd-urile originale (cu cd key-urile, cutiile .. etc. totul original) de la licentele windows, doar ca nu avem factura pe firma pe ele. Seful meu le-a primit de la un colaborator pentru care lucra acum cativa ani pana sa aibe firma, impreuna cu 2 licente de office, cateva licente de antivirusi .. etc.
Aceste licente au fost cumparate intr-un lot mare la un moment dat cred, deci sunt active 100% si le folosim (nu sunt furate sau blocate, sau alte probleme).

Sunt suficiente in cazul unui control BSA / Gardei Financiare? Se poate face un contract de comodat pe aceste licente intre seful meu si firma? Am tot citit ca este nevoie de factura, dar totusi cd-urile au fost cumparate cumva la un moment dat, deci nu sunt crack.

Totodata, la ce software-uri sa ne asteptam sa fie verificate? In general nu folosim nimic crackuit, dar intreb ca sa nu scape ceva.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:05, 6 Iunie 2016
Trebuie facturaaaa. Se verifica in special softurile BSA Romania (Microshit, Adobe et company).
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
gamezcdr, utilizator
Eu am mai intrebat un avocat si un jurist si mi s-a spus ca este ok cu contract de comodat intre persoana fizica si firma atata timp cat versiunea software nu este Home (pentru acasa) sunt versiunile Ultimate, si cat timp exista cd-urile fizic in cutie cu cd-key-urile pe ele .. etc.
Acum sper sa fie ok.
Vreo alta parere cineva va rog? Multumesc anticipat!
Puteti citi termenii si conditiile pentru MS Office ca exemplu (nu cred ca pot posta link, dar veti gasi la o cautare rapida pe google). Acolo se specifica in ce conditii licentele pot fi cedate catre alte persoane/terti.
In mod obligatoriu aveti nevoie de un document justificativ. Daca acele licente au fost sustrase de la o alta companie ?
Referitor la ce software este verificat: este mai bine sa nu aveti nimik piratat, chiar daca este o aplicatie de 5$. Atentie la aplicatii "free for personal use" care sunt contra cost pentru "commercial use" (ex. TeamViewer)
Cand vorbim de piraterie informatica sau folosire de soft piratat stim despre ce discutam, deoarece legea prevede ce sunt alea. Cat despre termenii din EULA, nicio instanta romaneasca nu i-a recunoscut vreodata ca valabili, asa ca problema respectarii lor nici macar nu s-a discutat in dreptul romanesc. Ca asa pun si eu in EULA ca utilizatorul trebuie sa-mi plateasca 1000 RON/zi si pun un buton mare cu "Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile EULA" si pe urma dau utilizatorii in judecata in drept civil. Deci mare grija sa puteti dovedi la control ca nu ati comis folosire de soft piratat, cat despre termenii EULA nu mi-as face mare griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licente programe si software titus_steel titus_steel Buna ziua , doresc sa infintez un srl , si vreau sa stiu pentru ce programe sunt obligat sa am licenta in afara de windows ? Gen abobe flash player , abobe ... (vezi toată discuția)
Licente programe Daniela2172 Daniela2172 buna ziua. va rog frumos daca stie cineva care sunt programele ( soft si so) care necesita cumparare de licenta. eu stiu ca trebuie pentru windows si office. ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)