avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am dorit sa cumpar cu ajutorul telefonului mobil de la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am dorit sa cumpar cu ajutorul telefonului mobil de la firma Temu doua produse ...

Buna ziua . Ma numesc Mihalcea Vasile sunt din Braila si am 72 ani . Am dorit sa cumpar cu ajutorull telefonului mobil , de la firma Temu doua produse . O pereche de pantofi pentru fiul mei si un expresor de cafea pentru mine . Dupa acea ,, perocedura ,, de acumulare de puncte care o practica firma , am reusit sa obtin un pret satisfacator pentru ambele produse . Le-am pus in cosul virtual si am platit suma afisata cu cardul meu bancar . Suma de 324,67 lei a fost retrasa din contul meu si a intrat in contul firmei Temu din Dublin . Dupa un timp destul de indelungat am primit pantofii , dar expresorul nu . Am luat legatura cu Serviciul clienti al firmei Temu , pentru a afla de ce nu am primit expresorul de cafea si dupa multe discutii pe e-mal mi s-a comunicat ca nu sunt fonduri suficiente pentu a cumpara si expresorul . Eu am platit conform calcului afisat de firma Temu . Am solicitat rambursarea diferentei dintre 324,67 lei si pretul pantofilor dar reprezentantul firmei Temu invoca fel de fel de motive pentru a se eschiva de la rambursarea diferentei . Va rog sa ma ajutati cu informatii pentru a recupera diferenta dintre 324,67 lei si pretul pantofilor , tinand cont ca pentru pantofi nu am primit factura . Tot odata vreu sa sesizez Politia ,Protectia Consumatorului si ANAF, caci daca nu am primit factura la pantofi inseamna cu firma Temu nu a platit TVA la acest produs si poate la mai multe , banii intrand direct I contul din DUBLIN..Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 21:33, 6 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum TEMU este in jurisdictia altei tari, Politia Romana, Protectia Consumatorilor si ANAF nu au autoritate in aceasta problema.
Pentru reclamatii va puteti adresa Centrului European al Consumatorilor [ link extern ] /
TEMU face parte dintr-un grup de firme chinezesti si comandand la ei iti asumi riscul de a nu primi niciodata produsele comandate sau calitatea dorita . Din pacate multe persoane se lasa influentate de preturile practicate si pana la urma pierd mai mult decat daca ar comanda cu un pret mai mare de la o firma de incredere . Nu aveti sanse sa va mai recuperati banii iar pe viitor cautati mai intai informatii si pareri despre firmele unde vreti sa comandati .
Din pacate, practica promovata de compania TEMU va contrazice.. Dar padure fara uscaturi nu exista.

Cunosc sute de cazuri care au comandat de pe TEMU si nu s-au plans .
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si eu am vazut sute de cazuri in celalat sens , cred ca depinde de noroc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune plangere la opc ? viliezwarez viliezwarez Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am comandat 2 produse de pe un site de cumparaturi cu adresa etc.Am primit un mail de confirmare,la contul de ... (vezi toată discuția)
Comanda online, factura generata si primita, ei refuza sa livreze produsele din cauza laviniagabriela laviniagabriela As avea si eu nevoie de un sfat. Am comendat online doua produse(accesorii telefon)- o husa si o folie de protectie. Pretul produselor, conform informatiilor ... (vezi toată discuția)
Problema site.ro mihaim1980 mihaim1980 Buna ziua! Avem urmatoarea problema: site-ul .ro are/a avut probleme si au erori la calcularea preturilor, astfel ca anumite produse costa 0 lei, iar anumiti ... (vezi toată discuția)