avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot depune plangere la OPC ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot depune plangere la OPC ?

Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am comandat 2 produse de pe un site de cumparaturi cu adresa etc.Am primit un mail de confirmare,la contul de istoric comenzi mi-a ramas salvata comanda si factura pentru produsele comandate.In ziua comenzii am confirmat si telefonic comanda ca sa ma sune azi si sa-mi spuna ca numai este un produs valabil pe care eu il doream si numai poate fi trimis.Mentionez ca sunt asa de suparat pentru ca produsul comandat (antichitate) la pretul de pe site de 300 Lei valoreaza in realitate peste 4500 Lei iar acuma nu il mai primesc deoarece vanzatorul spune ca numai este disponibil la vandut la altcineva.Problema este de ce era afisat pe site si de ce inca ma sunat sa confirm comanda in ziua respectiva ca a doua zi sa numai fie valabil produsul.Unicul raspuns este ca a aflat de valoare dar pe mine nu ma intereseaza in momentul in care el a fost afisat la suma de 300 lei si eu l-am cumparat.Urma sa trimita produsele cu un curier in sistem ramburs.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:31, 8 Octombrie 2015
Nu vad ce ati rezolva cu o reclamatie la protectia consumatorului.
Vreau produsele comandate atata!
Puteți face o plângere doar după ce ați încercat soluționarea pe cale amiabilă cu vânzătorul. Vă sfătuiesc să-l notificați în scris cu privire la nemulțumirea dvs și puteți să-i solicitați livrarea produsului comandat sau puteți ajunge la o altă rezolvare convenabilă. Specificați în notificare că, în cazul în care problema nu se rezolvă pe cale amiabilă, vă veți adresa OPC.
Dacă nu dă curs solicitării, formulați o sesizare online la OPC și detaliați toate aspectele relevante. Aveți aici un link: [ link extern ] /
Am inteles ca obiectul comandat, dar vandut altcuiva era unicat si nu produs in serie. Tocmai de aceea eu in continuare nu vad ce solutie ar putea da OPC, decat sa va dea dreptate dvs. si sa aplice o amenda contraventionala firmei respective. Cel mult atat si obiectul respectiv tot nu va fi.
Atunci ce folos?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ContSters44758, utilizator
Amenzile sunt destul de mari, astfel că poate ajungeți la o înțelegere amiabilă ce implică plata unei compensații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda magazin online PeRuZzI PeRuZzI Buna ziua , am si eu o problema la care caut un raspuns , acum cateva zile am dat comanda de un telefon pe un magazin online ( nu dau nume ca nu e frumos). ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, astazi am facut o comanda online de pe un site din ... Ionut234 Ionut234 Buna ziua, Astazi am facut o comanda online de pe un site din Romania de 5 produse. Comanda a fost preluata, iar eu am primit o factura digitala cu comanda ... (vezi toată discuția)
Comanda depusa pe un site cu comert on line, neonorata cu motivul - greseala de soft Imihe Imihe As dori sa clarific o situatie, jenanta pentru firma, jenanta si pentru cumparator, dar face parte din riscurile afacerii. Am depus o camanda pentru ... (vezi toată discuția)