Buna ziua , daca un angajat isi depune demisia si angajatorul doreste sa renunte la demisia angajatului cf art 81, alin 7, din Codul Muncii .
Ce obligatii are angajatorul fata de angajat .
Multumesc.
Angajatorul trebuie sa informaze angajatul data de la care inceteaza raporturile de munca conform art. 81, alin 7 din Codul muncii si toate celelalte obligatii in caz de incetare a contractului de munca (plata salariului, eliberare adeverinte de vechime si raport revisal)
1. Obligatii angajator:
- eliberare adeverinta de vechime
- un extras din Registru, certificat prin semnătură,
2. Referitor la plata drepturilor salariale:
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Demisie
ioanadenisa
Ce acte ar trebui să îmi elibereze angajatorul (la cererea mea) în cazul în care îmi dau demisia cnf. Art. 55,lit.b (acordul părților) - în cât timp ... (vezi toată discuția)
Termen lichidare
Bilboreanu
Buna ziua Va rog sa mi spuneti cat dureaza obtinerea lichidarii de la locul de munca?Incepand cu data de 24 dec 2018 am incetat activitatea la locul de munca ... (vezi toată discuția)