Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! V-as ruga sa-mi spuneți cum putem recupera sumele ...

Bună ziua! V-as ruga sa-mi spuneți cum putem recupera sumele aferente fondului de reparatii si fondului de rulment stabilite in cadrul Adunării Generale de la proprietarii care au achitat decat cheltuielile lunare obișnuite. Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:05, 16 August 2025
În situaţia în care proprietarul nu îşi achită suma aferentă fondului de reparaţii, asociaţia, după trecerea termenului legal (60 de zile de la scadenţă), poate acţiona în judecată proprietarul şi poate solicita, prin intermediul instanţei de judecată, obligarea acestuia la plata contravalorii sumei regăsită în lista de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incasare plata cote intretinere catalinbaloescu catalinbaloescu as dori sa stiu daca este legal ca ,comitetul sa refuze incasarea cotelor de intretinere motivand ca nu sunt achitate la zii cotele aferente fondului de ... (vezi toată discuția)
Creșterea fondului de reparatii Pavelnina Pavelnina Buna ziua Ce ar trebui sa știm,noi proprietarii unei asociații de bloc,atunci cind se hotărăște dublarea sumei pentru fond de reparații ? Nu ar trebui ... (vezi toată discuția)
Fondul de raparatii intra in cadrul intretinerii pe luna respectiva? Karina Gitlan Karina Gitlan Fondul de raparatii intra in intretinerea lunara? Se elibereaza chitanta separat? Se adauga penalitati? (vezi toată discuția)