avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Culpă accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Culpă accident auto

Buna ziua,vin cu rugamintea la dvs.de a ma ajuta in urmatorul caz

Acum o lună mi-am parcat autoturismul,in afara carosabilului,eu lucrind in zona respectiva .

Cand m-am intors la masina am gasit-o lovita de un taximetrist,care a invocat faptul ca a trecut cu roata spate,peste o ---gura de canal---,a facut pana,intrind in coliziune cu autovehicolul meu.

Nu prea a vrut sa facem amiabila,si am mers amandoi la sectia de politie/accidente usoare

Aici politistul de serviciu,a gasit ca fiind vinovat regia de apa-canal,lucru mentionat si in procesul-verbal

Asigurarea taximetristului nu m-a putut despagubi,deoarece in procesul-verbal a fost trecut vinovat regia de apa-canal.

Am fost la regia de apa-canal,cu procesul verbal,am platit la un service auto si un deviz de dauna(100lei),am scris si o cerere, sa fiu despagubit.

Raspunsul lor fiind ca va trebui sa platesc expertiza a capacului de canal,a cauciucului taximetristului,si apoi sa mergem in instanta.

Mentionez faptul ca politistul si taximetristul sunt fosti colegi/prietenii,cauciucul era uzat,si sa crapat in lateral.

Cum este posibil ca eu,in calitate de pagubit,sa trebuiasca sa platesc deviz piese,sa trebuiasca sa imi repar masina,si apio sa platesc avocati,sa ma lupt cu tot felul de instituti?.

Va multumesc!.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2025
crys1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: crys1976 , utilizator 11:02, 18 August 2025
Răspunsul este foarte simplu,deoarece instituțiile publice și funcționarii din cadrul acestora nu știu cum sa paseze vina de la o instituție la alta.Se întâmplă în toate cazurile (copaci prabusiti pe mașini,zăpadă căzută,accidente la locuri de joaca etc)Daca paguba e mare singura sutie este instanta dacă e relativ mica apreciați dacă semerita sau nu demersurile judiciare.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Răspunsul este foarte simplu,deoarece instituțiile publice și funcționarii din cadrul acestora nu știu cum sa paseze vina de la o instituție la alta.Se întâmplă în toate cazurile (copaci prabusiti pe mașini,zăpadă căzută,accidente la locuri de joaca etc)Daca paguba e mare singura sutie este instanta dacă e relativ mica apreciați dacă semerita sau nu demersurile judiciare.

Paguba este de 6700 Ron
Bară spate spartă,aripa spate lovită/infundata
Stop și senzor parcare distruși
Cauciuc găurit
Eu credeam ca în astfel de cazuri se merge pe amiabilă (ca doar de aceea avem asigurarea)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident auto dragneaadrian dragneaadrian Buna seara, am nevoie de un raspuns sau in sfat in legatura cu un accident auto. Masina mea care era parcata, a fost avariata in urma unui accident dintre 2 ... (vezi toată discuția)
Foloase necuvenite slk-500 slk-500 buna ziua!am avut un accident in care am lovit 2 autoturisme si neavand rca. valabil la acea data am reparat un autoturism achitandu-i contravaloarea pagubei ... (vezi toată discuția)