avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire accident auto

Buna seara, am nevoie de un raspuns sau in sfat in legatura cu un accident auto. Masina mea care era parcata, a fost avariata in urma unui accident dintre 2 taxiuri, in total 4 masini au fost implicate, 2 taxiuri si 2 masini parcate dintre care si a mea. Am fost la politie, s-a facut constatarea, politistul a declarat vinovat unul dintre taximetristi insa acesta nu si-a recunoscut vina in procesul verbal. Am sunat la cei de la asigurari, a venit un inspector si a facut constatarea insa mi-a spus ca nu se poate repara pe asigurare pentru ca asiguratul lor nu a fost de acord cu vina .Deja au trecut cele 15 zile de la accident in care vinovatul poate actiona procesul in justitie dar inspectorul mi-a spus ca nu poate verifica daca a actionat in justitie sau nu, prima data ca nu s-a actualizat nu stiu ce baza in care verifica ei, dupa aia mi-au spus ca cel mai bine sa il dau in judecata sau sa iau legatura cu el si sa fac un proces in care el sa fie de acord sa imi repar masina in baza asigurarii lui, insa eu nu stiu cum pot da de acest individ. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 18:09, 26 Februarie 2014
dragneaadrian a scris:

a venit un inspector si a facut constatarea insa mi-a spus ca nu se poate repara pe asigurare pentru ca asiguratul lor nu a fost de acord cu vina .


Inspectorul este un mincinos. Va recomand sa faceti o reclamatie impotriva lui la ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara (fosta CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilro).

Faptul ca asiguratul nu se considera vinovat de producerea accidentului nu are nimic de-a face cu despagubirea, important este procesul verbal incheiat de politie si constatarile din el.

Dacă ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul, trebuie să vă adresați asigurătorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul-verbal de constatare de la poliție sau, după caz, cu exemplarul formularului ”Constatare amiabilă”
Partea pagubită are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse vehiculului și înainte de efectuarea reparației acestuia.

sursa:
[ link extern ]
va multumesc... cred ca asta am de gand sa fac, sau sa-l gasesc pe cel care m-a lovit si sa il conving sa dea o declaratie cu care sa pot repera masina, in principiu o vreau in regie proprie.
dragneaadrian a scris:

va multumesc... cred ca asta am de gand sa fac, sau sa-l gasesc pe cel care m-a lovit si sa il conving sa dea o declaratie cu care sa pot repera masina, in principiu o vreau in regie proprie.

Daca puteti obtine o declaratie de la vinovat este bine , dar nu este un lucru obligatoriu. Mergeti cu actele pe care le aveti si deschideti dosarul de dauna iar daca vi se refuza acest lucru comunicati-i inspectorul ca ii veti face plangere penala pentru abuz in functie !

Faceti o cerere de despagubire in care mentionati ca doriti reparatia in regie proprie, apoi daca in 10 zile nu va este platit dosarul faceti reclamatie la ASF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata daune rca uniqa sergiucsi sergiucsi Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un ... (vezi toată discuția)
Rca plaura plaura Buna ziua, In data de 13.03 a.c auto proprietatea sotului a fost lovita din spate de un alt auto. Auto a fost condus de mine. saptamana aceasta, mai exact in ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare carrefour Anca_dr Anca_dr Buna ziua,Va rog sa ma ajutati.Cu 10 zile in urma am luat parte la un accident in parcarea Carrefour.Ma deplasam cautand un loc de parcare(pe contrasens) pe ... (vezi toată discuția)