avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am jumatate de norma informatician in scoala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am jumatate de norma informatician in scoala ...

Bună ziua!
Daca am jumatate de norma informatician in scoala si jumatate profesor ce concediu voi avea. Am 12 ani vechime in munca. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:57, 20 August 2025
Aveti doua c.i.m.?
Da

Cornel Vasile a scris:

Aveti doua c.i.m.?

1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

3. Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

In speta, salariatul va putea beneficia de minim 20 de zile lucratoare de CO.
La jumatate de norma de informatician beneficiez de 21 zile, însă ținând cont ca la activitatea didactica concediul este de 62 zile eu ce concediu voi avea?

Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
La aceste zile aveti dreptul de CO... 21 zile, pt c.i.m. cu functia de informatician si 62 de zile pt cadru didactic.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu pentru jumatate norma ContSters290458 ContSters290458 Buna seara, sunt profesor cu norma intreaga, si informatician cu jumatate de norma.Intampin greutati la calculul zilelor de concediu odihna. De cate zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)