avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Am vrut sa facem o succesiune la notar . ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Am vrut sa facem o succesiune la notar . Dar eu am ...

Buna ziua . Am vrut sa facem o succesiune la notar . Dar eu am vrut inainte sa discut personal cu un avocat dupa care am acceptat. Fratii s-au ambitionat si vor in instanta. Eu nu vreau sa platesc cheltuieli in instanta pentru ceva ce o sa se imparta simplu si rapid
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți ce face. Dvs veți plăti după terminarea procesului, în funcție de cota moștenită. Cel care reclamă avansează cheltuielile.
Când a decedat cel care lasă moștenirea ? Ați acceptat mștenirea (expres sau tacit) în termenul de 1 an de la deces ?

Adrian ALBU a scris:

Nu aveți ce face. Dvs veți plăti după terminarea procesului, în funcție de cota moștenită. Cel care reclamă avansează cheltuielile.
Când a decedat cel care lasă moștenirea ? Ați acceptat mștenirea (expres sau tacit) în termenul de 1 an de la deces ?

Acum se dezbate mostenirea dupa tata . Care a decedat in urma cu 10 ani , dupa care se va dezbate mostenirea pentru mama acolo vreau eu instanta

Nu s-a facut nimic in termenul ce era de 1 an de zile
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
IgnatClaudiu, utilizator
Ce vreți dvs estie mai puțin relevant atat.timp cât nu exista înțelegere din partea celorlalți frati.Daca ajungeți la proces se pot dezbate ambele succesiuni,.Discutați cu un av dacă o sa primiți cererea de chemare în judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire mostenire ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, In cazul in care exista 4 copii, tatal decedeaza, unul din cei 3 copii locuieste in casa parintilor impreuna cu mama ramasa in viata. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un ... mirelabeatrice mirelabeatrice Buna ziua, Am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Sunt chemata in judecata in calitate de parata, impreuna cu alte persoane, intr-un ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau expresa a mostenirii gruia19 gruia19 Se poate sustine ca nu am acceptat mostenirea nici expres, nici tacit, intrun proces de dezbaterea succesiunii, atata timp cat nici in prealabil nu s-a dispus ... (vezi toată discuția)