Am avut un accident rutier in anul 2023 cu un asigurat Euroins ,urmând ca FGA sa ma despăgubească. S-a facut constatarea de catre un inspector FGA ,s-a facut deviz estimativ de reparație de catre un service autorizat si a fost incadrata la dauna totala economica. FGA a stabilit valoarea de piață a mașinii dinaintea accidentului (34000lei) si s-a scos la licitație epava pentru stabilirea valorii acesteia(13300lei)urmand ca eu sa primesc diferenta .Am completat anexa 10 ,iar după 2 ani am primit doar 5950 lei.FGA mi-a motivat :
,,Vă comunicăm faptul că încadrarea autoturismului cu nr.de înmatriculare ... în categoria daună totală a fost una eronată
Prin urmare, ca urmare a reanalizării dosarului s-a constatat că valoarea de reparație nu depăşeşte valoarea de piaţă a autotursimului la data evenimentului și nu a fost încadrat în categoria daună totală. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat
Totodată, având in vedere că la cererea de plată nu au fost depuse documente justificative cu privire la cheltuielile efectuate pentru aducerea bunului avariat la starea de dinaintea producerii evenimentului (factură, chitanțe), despăgubirea a fost efectuată de către FGA utilizând sisteme de specialitate
În acest sens, FGA va emite o decizie motivată ce va fi comunicată prin poștă cu confirmare de primire la adresa indicată în cererea de plată"
În acești doi ani nu am fost notificat in nici un moment de aceasta schimbare de încadrare si nici de faptul ca trebuia sa atașez la dosar cu facturi si chitanțe.
Ce șanse am sa-mi dea câștig de cauza daca depun contestație ?
Mulțumesc!
Nu știu ce șanse aveți cu o contestație, știu însă că puteți actiona în judecată Euroins.
"S-a facut constatarea de catre un inspector FGA ,s-a facut deviz estimativ de reparație de catre un service autorizat si a fost incadrata la dauna totala economica. FGA a stabilit valoarea de piață a mașinii dinaintea accidentului (34000lei) si s-a scos la licitație epava pentru stabilirea valorii acesteia(13300lei)urmand ca eu sa primesc diferenta ."
Cu devizul estimativ si opinia FEGA mergeți în instanță.
Această Euroins are un trecut destul de problematic( o mulțime de asigurați cu probleme (RCA ieftin si neserios este repr de Euroins.)
O asigurare CASCO era cel mai bun lucru în cazul dumnv.( de preferat Allianz sau Generali ( cei mai serioși la momentul actual)