avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se da următoarea problema a fost făcut un partaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se da următoarea problema a fost făcut un partaj succesoral ...

Se da următoarea problema a fost făcut un partaj succesoral pentru o casa cu sentinta definitiva în anul 1984 în 2009 s-a emis un titlu de proprietate care are cuprinsa casa respectiva împreună cu alte terenuri ce revin la 2 verișori unuia revenind i casa din cuprinsul sentinței acum cadastrul s a întocmit după titlu emis în 2009 trecându-și pe cei doi veri ca fiind proprietari.Am fost la ocpi pentru rectificare proprietar și am prezentat hotărârea definitiva alături de alte doc plus cerere tip și mi s-a zis sa mai aduc o copie a anexei 24.Cei care au avut o situație asemănătoare au avut parte de rectificare și cât a durat.
Cel mai recent răspuns: georgeta gaman , utilizator 21:07, 22 August 2025
Cu siguranta v-a trebui sa anulati partial TP (nulitate partiala) in ceea ce priveste imobilul (casa) avand o sentinta in sensul ca acesta/a apartine doar unuia dintre veri. Actiunea se introduce in judecata pe fond funciar si nu aveti cheltuieli in ceea ce priveste taxa de timbru.
In ceea ce priveste in cat timp se poate face aceasta, pot sa spun ca o astfel de actiune a fost introdusa in luna mai si in septembrie a aceluiasi an deja era in pronuntare.
OCPI nu modifica cadastrul fara o hatarare judecatoreasca. Anexa 24 este pentru dezbaterea succesiunii, nu intereseaza Oficiului de Cadastru.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2025
georgeta gaman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate/ termen de prescriptie yua yua buna ziua , sunt intr un proces cu un verisor de al meu care cere modificarea titlului de proprietate. Titlul a fost emis in anul 2002 pe numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Sunt refuzat la cartea funciara. Imparatul Imparatul Am teren cu TP reconstituit in 1992. AM vrut sa-l vand si sa fac cadastrul, si sa-l intabulez la CF. Acolo mi-au spus, ca vecinii mei din teren, nu corespund ... (vezi toată discuția)
Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)