avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt refuzat la Cartea Funciara.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt refuzat la Cartea Funciara.

Am teren cu TP reconstituit in 1992. AM vrut sa-l vand si sa fac cadastrul, si sa-l intabulez la CF. Acolo mi-au spus, ca vecinii mei din teren, nu corespund cu cei din TP, emis al meu, si ca sunt probleme in acest sens. Ca pe terenurile vecinilor din anul 1955, sunt acuma alti proprietari de teren, cu alte TP, date ilegat, si nu sunt intabulate.
Si mi-au spus ca nu pot sa-mii faca aceste acte de intabulate si eu nu pot vinde. Ca sa ma adresez instantei de tribunal.

Nu inteleg, am ramas cu ochii in soare. Cu cine sa ma judec? Pe cine sa dau in judecata si ce treaba au vecinii, daca eu am TP corect.
Exista vreun text de ege in acest sens, o lege, ca sa citesc? Sau vreun caz al unei instante?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 15 Mai 2016
Exista numeroase astfel de situatii in instanta,in care datorita neconcordantelor intre scriptic=ocpi si real,proprietarii nu pot instraina bunurile casa/terenRadierea datelor din registrul general de cadastru se poate realiza fie amiabil prin document autentificat,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
In speta dv fiind vorba despre neconcordante in ceea ce priveste terenul vecinilor,aveti dreptul sa analizati oportunitatea sa contactati expert cadastrist sa verifice documentele de la ocpi,eventual sa apelati la persoana specializata care sa demareze procedura in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare voit eronata Cred in dreptate Cred in dreptate Buna ziua. La un OCPI a fost facuta verificarea tehnica si juridica a documentatiei pt. prima intabulare cu \"ochii inchisi\".Adica nici unul din documentele ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)