avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sotul meu a intrat azi in tara cu autoturism cu nr. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sotul meu a intrat azi in tara cu autoturism cu nr. rosii ...

Buna seara!
Sotul meu a intrat azi in tara cu autoturism cu nr.rosii valabile 30 zile, cumparat din Germania.
Trebuie sa cumpere rovigneta?
Stim sigur ca da, atunci cand o va inmatricula, dar acum cu nr.rosii de Germania? Inca nu au trecut 24h de la intrarea in tara.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:34, 25 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate vehiculele care folosesc rețeaua de drumuri naționale trebuie să aibă rovinietă, indiferent de țara de înmatriculare sau dacă sunt înmatriculate temporar.
Multumesc tare mult!
Da, a oprit la prima stație unde a găsit si încărcare electrica ;) si a achitat si rovigneta

Adrian ALBU a scris:

Toate vehiculele care folosesc rețeaua de drumuri naționale trebuie să aibă rovinietă, indiferent de țara de înmatriculare sau dacă sunt înmatriculate temporar.

Din ce stiam, masinile cu numere provizorii din alte tari pot intra in Romania numai transportate pe platforma.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 25 August 2025
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bănuiesc că avea așa-numitele Exportkennzeichen - numerele valabile pentru export, la care se face și o asigurare pe durata valabilității lor.
La care se completează și 2 secțiuni din certificatul de inmatriculare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie plata rovinieta pt autoturism adus din germania cu nr de tzoll valabile maarkyM maarkyM Buna ziua,am o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva in cunostinta de cauza : se plateste rovinieta la autoturisme importate din UE(Germania in cazul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta NNorbert NNorbert Buna ziua Am cumparat o masina care are numerere rosii, intrebarea mea este ca, trebuie sa-mi cumpar rovinieta? Multumesc (vezi toată discuția)
Numere de inmatriculare provizorii pe 5 zile de germania.sint valabile in ro si in eu ? luk2011 luk2011 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2007:068:0015:0024:RO:PDF Va rog sa urmariti ce scrie la punctul 4.2 in documentul ( directiva ... (vezi toată discuția)