avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu si sotia vom am decis sa facem o separare de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu si sotia vom am decis sa facem o separare de bunuri. In timpul casatoriei, am cumparat ...

Buna ziua,

Eu si sotia vom am decis sa facem o separare de bunuri. In timpul casatoriei, am cumparat actiuni la o firma cotata la bursa, pe care apoi le-am vandut, cuantumul fiind de 10.000 de euro. Trebuie impartiti si acesti bani 50/50 intre soti, daca numai eu am contribuit catre ele? Se considera bun comun?

In plus, la actualul loc de munca, am primit un pachet de actiuni in valoare de aproximativ 10.000 de euro. Pe acelea nu le-am revendicat, nu le-am vandut, nici nu am investit vreun ban in ele. Au fost 100% oferite de catre companie. Trebuie impartite 50/50 cu sotia? Sau, daca le vand inainte ca separarea bunurilor sa fie incheiata, se considera bun comun si se imparte la 2?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Andr3iV , utilizator 19:07, 27 August 2025
Depinde de forma sub care v-au fost acordate, nu vad sa fie comune, insa ointr-o separare amiabila nu prea conteaza. Daca nu e amiabila, vorbiti cu un avocat.
Sarut mana, va multumesc frumos pentru raspuns. Este o separare de bunuri amiabila, la notar. Am intrebat si un avocat, dar nu am primit un raspuns clar. Mi-a spus insa ca avand in vedere c-am platit bani pe cele de la prima companie (o parte mi-au fost alocate la angajare, alta parte am cumparat-o), acelea ar trebui impartite la 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate restrictionat Mischinger Gheorghe Stefan Mischinger Gheorghe Stefan Potrivit ultimului comunicat de presa The Money Channel : Foştii proprietari care au optat pentru acţiuni la Fondul Proprietatea au parte de o nouă ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)