Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actualizare act constitutiv dupa CAEN rev 3?

Buna ziua! In luna aprilie a acestui an am facut cerere online la Registrul Comertului pentru actualizarea CAEN-ului si a fost aprobata. Am primit Certificatul care reflecta acelasi cod CAEN ca inainte (e unul din cele care au ramas la fel), dar si acelasi CUI.
Contabilul imi spune ca asta nu e tot si ca va trebui sa actualizez si actul constitutiv, dupa ce ridic orginalul certificatului de la ghiseul Registrului Comertului.

Imi puteti spune daca este adevarat ce imi spune contabilul? Nu reusesc sa gasesc informatii/un parcurs relevante.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 30 August 2025
Legea societăților nr. 31/1990
art.204
..
(4) După fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul vor depune la registrul comerțului actul modificator și textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificările, care vor fi înregistrate în registrul comerțului în temeiul încheierii registratorului de registrul comerțului. În cazurile prevăzute la art. 223 alin. (3) și la art. 226 alin. (2), înregistrarea în registrul comerțului se efectuează din oficiu, în baza hotărârii definitive de excludere sau de retragere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv actualizat blu_angel blu_angel buna ziua! va rog ajutati-ma in urmatoarea problema... firma la care lucrez a obtinut certificatul cu noul cod caen in urma cu mult timp....dar actul ... (vezi toată discuția)
2 asociati ,a decedat administartorul cuza1907 cuza1907 am fost 2 asoc.si unul din ei era si administrator,adm.a decedat ,intiamplarea face sa fie adm.tatal meu si eu celalat asociat,partile sociale ramase le-am ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat adriana.ivascu adriana.ivascu In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa ... (vezi toată discuția)