Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 asociati ,a decedat administartorul

am fost 2 asoc.si unul din ei era si administrator,adm.a decedat ,intiamplarea face sa fie adm.tatal meu si eu celalat asociat,partile sociale ramase le-am obtinut de la mostenitori printr-un act de tranzactie (ramas definitiv si irevocabil)in care ei mi-au vindut partile sociale(FRATII 2 SI MAMA).am fost la registrul comertului cu hotarirea judecatoriei si cu hotarirea aga a societatii in care fiind asoc unic in urma decesului unuia din cei 2 asoc m-am numit adm.Reg com.ma obliga sa fac alt statut zicind ca nu sunt de ajuns cele 2 doc de mai sus plus ca trebuie sa le dau o taxa intre 600 si 1000lei pentru acest statut si public in monitor.nu inteleg de ce sa fac o alta documentatie iar costurile se ridica la o suma egala cu infiintarea altei soc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:17, 14 Februarie 2011
Deoarece asa spune art. 204 alin. (4) din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale: (4) După fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul, vor depune la registrul comerţului actul modificator şi textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificările, care vor fi înregistrate în temeiul hotărârii judecătorului-delegat, cu excepţia situaţiilor stipulate la art. 223 alin. (3) şi la art. 226 alin. (2), atunci când înregistrarea va fi efectuată pe baza hotărârii irevocabile de excludere sau de retragere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale act constitutiv doriacristina doriacristina De-a lungul ultimilor ani, am facut mai multe acte aditionale la actul constitutiv (schimbare locatie, adminstrator, etc). Trebuia sa duc la ORC fiecare act ... (vezi toată discuția)
Actualizare act constitutiv dupa caen rev 3? sassy3006 sassy3006 Buna ziua! In luna aprilie a acestui an am facut cerere online la Registrul Comertului pentru actualizarea CAEN-ului si a fost aprobata. Am primit Certificatul ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat adriana.ivascu adriana.ivascu In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa ... (vezi toată discuția)