avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Contract de intretinere

Anuleaza succesiunea contractul de intretinere? Din cate stiu bunurile transferate prin contractul de intretinere nu mai intra in masa succesorala. Astazi o agentie imobiliara mi-a spus ca am nevoie de certificat de mostenitor pentru a putea vinde imobilul.
Cel mai recent răspuns: LaraXV , utilizator 18:36, 3 Septembrie 2025
imobilul este intabulat?
- daca da, solicitati OCPI schimbarea titularului CF in baza contractului si puteti vinde.
- daca nu, angajati un topograf autorizat, faceti cadastrul, intabulati si apoi puteti vinde.
NB: sper ca e vorba de un contract de vanzare cu clauza de intretinere, autentificat la notar.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agentul.imobiliar își da cu părerea asa cum.o fac 90%dintre cetățenii acestui minut colt de rai.Dreptul de proprietate a fost transmis către dvs de la momentul incheierii contractului..
Da, este intabulat. Am solicitat radiere contractului de intretinere si mi-a fost emis OCPI-ul.
Contractul de intretinere incheiat si autentificat de notar.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2025
LaraXV, utilizator
Agentia mi-a spus ca s-au schimbat legile si ca acum este nevoie de certificat de mostenitor. Nu inteleg de ce. A mentionat ceva de ceilalti mostenitori (fratii mei) care ar putea ataca contractul. Mama a decedat in Aprilie, moment in care s-a deschis automat succesiunea.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2025
LaraXV, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@NiculescuIonut are dreptate.
dar ca sa fiti linistita (si sa faceti parte din cei 90%), intrebati notarul care instrumenteaza succesiunea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)