avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Contract de intretinere

Anuleaza succesiunea contractul de intretinere? Din cate stiu bunurile transferate prin contractul de intretinere nu mai intra in masa succesorala. Astazi o agentie imobiliara mi-a spus ca am nevoie de certificat de mostenitor pentru a putea vinde imobilul.
Cel mai recent răspuns: LaraXV , utilizator 18:36, 3 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este exact ce mi-a spus și notarul la care am fost.

Nu mai exista alte bunuri. Mama chiar asta și-a dorit prin întocmirea acestui contract, a se evita orice alta disputa familiala și umblat pe la ușile autorităților.
Acele acte în plus cerute de banca costa alți bani, care se adaugă la comisionul agenției - bani pe care nu sunt dispusa sa ii mai cheltui. Am renunțat la colaborarea cu agențiile imobiliare.

Va mulțumesc pentru confirmare.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)