Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vindem o casa in momentul de fata, cumparatorul face un credit ...

Ce s-a întâmplat : Vindem o casa in momentul de fata, cumparatorul face un credit pentru aceasta dar banca cere stergerea promisiunii unei foste cumparatoare de acum cateva luni de pe cartea funciara pentru a-i accepta creditul cumparatorului.
Tata a semnat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare cu doamna respectivă.
• Pentru a fi „opozabilă terților” (adică vizibilă pentru toată lumea), acea promisiune a fost notată în Cartea Funciară.
• Doamna nu a mai cumpărat casa, iar noi am păstrat avansul (5.000 €) conform înțelegerii.
Acum vrem sa rezolvam problema fara a mai lua legatura cu fosta cumparatoare care este stabilita in alta tara ! Ce putem face? Multumesc frumos pentru raspunsuri anticipat.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 12:47, 8 Septembrie 2025
Exista deci o intelegere scrisa in baza careia s-a facut notarea in Cartea Funciara, fie de catre un notar, fie direct la Oficiul de Cadastru.

In functie de prevederile din intelegerea scrisa, cereti la Oficiul de Cadastru sa radieze acea promisiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2025
DDCanada, utilizator
Prevede acel antecontract un termen onorabil? Și doar după aceea iese din baremul radierilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara cu promisiunea de vanzare alexandra_d alexandra_d Buna ziua, Am pus ochii pe un teren cu o casuta inafara Bucurestiului,chiar daca proprietarul nu avea inca toate actele(dezmembrare, cadastru, extras carte ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)