avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca copilul ar avea numele de familie al mamei, ar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca copilul ar avea numele de familie al mamei, ar mai avea ...

Daca copilul ar avea numele de familie al mamei, ar mai avea nevoie de semnaturi din partea tata-lui? Ei nefiind impreuna si fara sa fi fost casatoriti
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 08:39, 10 Septembrie 2025
Nu numele e important, cu daca are tată in certificat, atunci da, are nevoie si de acordul lui
Numele de familie al copilului n-are nici o relevanță, în privința drepturilor și obligațiilor părintești.
Tot ce contează este să fie trecut tatăl în certificatul de naștere.
Daca minorul este recunoscut de tatal sau atunci in mod automat autoritatea parinteasca asupra acestuia se exercita in comun de ambii părinți.
Ca sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului trebuie sa va adresați instantei de judecata.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs pentru a vedea daca va încadrați pentru a obține autoritatea exclusiva.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei-domiciliu&nume copil AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri/intrebari legate de Dreptul Familiei. Sunt cetățeanca romanca cu domiciliul in Târgu Mureș si sunt însărcinata cu ... (vezi toată discuția)
Rog urgent un raspuns bylbo_ro bylbo_ro BUNA ZIUA, MA NUMESC NELU, SUNT CASATORIT DE 3 ANI IN SCHIMB SUNT DESPARTIT DE SOTIE DE UN AN NU MAI CONVIETUIM IMPREUNA SI NU AM REUSIT SA BAG INCA DIVORTUL, ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza acordarea certificatului de nastere alexandrumaco alexandrumaco buna seara! problema este urmatoarea.....cumnatul meu locuieste impreuna cu prietena ei care in urma cu o luna a dat nastere unui copil...problema este ca ... (vezi toată discuția)