Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca copilul ar avea numele de familie al mamei, ar mai avea ...

Daca copilul ar avea numele de familie al mamei, ar mai avea nevoie de semnaturi din partea tata-lui? Ei nefiind impreuna si fara sa fi fost casatoriti
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 08:39, 10 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu numele e important, ci daca are tată in certificat, atunci da, are nevoie si de acordul lui
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
gi-jane2, moderator
Numele de familie al copilului n-are nici o relevanță, în privința drepturilor și obligațiilor părintești.
Tot ce contează este să fie trecut tatăl în certificatul de naștere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca minorul este recunoscut de tatal sau atunci in mod automat autoritatea parinteasca asupra acestuia se exercita in comun de ambii părinți.
Ca sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului trebuie sa va adresați instantei de judecata.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs pentru a vedea daca va încadrați pentru a obține autoritatea exclusiva.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am o fetita de un an, nu am fost casatorita iar la nastere ... X.alexandra70 X.alexandra70 Buna .Am o fetita de un an nu am fost casatorita iar la nastere nu a venit tatal sa o recunoasca motiv pentru care nu apare in certificat si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Procura copii ionut_john ionut_john buna seara , am sa va spun povestea mea pe scurt . am cunoscut o fata mai demult, dupa un timp neam mutat inpreuna ea avand 2 copii adica 2 fete dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei-domiciliu&nume copil AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri/intrebari legate de Dreptul Familiei. Sunt cetățeanca romanca cu domiciliul in Târgu Mureș si sunt însărcinata cu ... (vezi toată discuția)