avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii asociatii de proprietari

Buna ziua. Se poate schimba destinatia fondului de reparatii prin hotarare adunarii generale in cazul in care aceasta este statutara?
Daca da unde se incadreaza conform legislatiei in vigoare.
Eu stiu ca nu se poate deoarece fondul de reparatii stabilit a fost destinat pentru rezolvarea unei probleme a imobilului si nu se poate dispune de banii platiti de proprietar dupa bunul plac al celorlalti proprietari dupa cum li se nazare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:43, 16 Septembrie 2025
Buna ziua

Ce intelegeti prin schimbarea destinatiei?

Conform legii 196/2018, art 71, alin 2, fondul de reparații este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creșterea calității ambiental-arhitecturale a construcțiilor, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.

Deci fondul de reparatii nu poate fi folosit in alt scop decat cel mentionat in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face,dacă la cererea administratorului,nu se întrunește ... Bukkos Agneta Bukkos Agneta Ce se poate face,dacă la cererea administratorului,nu se întrunește jumătate plus unu din numărul de proprietari în vederea izolării acoperișului ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii doina99 doina99 Buna seara! As vrea sa stiu daca in noua lege a Asociatiilor de Proprietari se specifica obligativitatea alimentarii lunare a fondului de reparatii ,chiar ... (vezi toată discuția)
Creșterea fondului de reparatii Pavelnina Pavelnina Buna ziua Ce ar trebui sa știm,noi proprietarii unei asociații de bloc,atunci cind se hotărăște dublarea sumei pentru fond de reparații ? Nu ar trebui ... (vezi toată discuția)