Buna ziua. Se poate schimba destinatia fondului de reparatii prin hotarare adunarii generale in cazul in care aceasta este statutara?
Daca da unde se incadreaza conform legislatiei in vigoare.
Eu stiu ca nu se poate deoarece fondul de reparatii stabilit a fost destinat pentru rezolvarea unei probleme a imobilului si nu se poate dispune de banii platiti de proprietar dupa bunul plac al celorlalti proprietari dupa cum li se nazare. Multumesc anticipat.
Conform legii 196/2018, art 71, alin 2, fondul de reparații este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creșterea calității ambiental-arhitecturale a construcțiilor, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.
Deci fondul de reparatii nu poate fi folosit in alt scop decat cel mentionat in lege.
Multumesc, acest articol din lege l-am citit. Este vorba de faptul ca sistemul de incalzire in imobil nu functioneaza. Initial s-a inceput strangerea fondului de reparatie pentru repararea sistemului de incalzire ca ulterior sa se faca o sedinta de adunare generala prin care se decide de cei prezenti schimbarea destinatiei fondului pentru inlocuirea sistemului de alimentare cu energie electrica a apartamentelor. Sistemul s-a schimbat dar incalzirea nu s-a rezolvat. Din ce cunosc eu exista prioritati iar prioritar ar fi fost rezolvarea problemei incalzirii pentru a avea conditii de locuit. Ma intereseaza daca se poate schimba destinatia fondului dupa cum bate vantul si a amana lucrari care se incadreaza in articolul 71 din lege dupa placul presedintelui in crândășie cu administratorul si cațiva proprietari.
Din ce cunosc eu nu se poate dispune de adunarea generala de banii platiti de un proprietar in fondul de reparatie pentru o lucrare stabilita in adunare generala, ca dupa o perioada de timp sa schimbe destinatia fondului de reparatie dupa bunul plac fară a avea acordul celui care a platit suma, iar in lege 196/2018 nu am gasit nimic in acest sens.