avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Și bunicii și copiii lor au murit. Doar tata a avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Și bunicii și copiii lor au murit. Doar tata a avut moștenitori ...

Bună seara bunicii au murit și copii.Doar tatal a avut moștenitori iar surorile tatălui nu. Am înțeles ca făcut testament altor persoane .Dacă nu ii chem la succesiune căci. nu știu de ei cum e procedura.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:27, 16 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,
Dacă bunicii au decedat, iar copiii lor (inclusiv tatăl dvs.) sunt chemați la moștenire, se aplică regula reprezentării succesorale: partea tatălui se transmite către moștenitorii lui (adică dvs.). Surorile tatălui, dacă nu au descendenți și nu mai sunt în viață, nu mai lasă linie de moștenitori.
Testamentul – dacă bunicii au făcut testament către alte persoane, acele dispoziții trebuie respectate, dar nu pot înlătura complet rezerva succesorală a descendenților.
Procedura – la notar, prezentați actele de stare civilă și certificatul de deces. Dacă nu știți de existența altor potențiali moștenitori, notarul face verificări și îi citează. Dacă nu se prezintă sau nu există, notarul întocmește certificatul de moștenitor pe numele celor îndreptățiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea ragazza_morena2009 ragazza_morena2009 as dori sa stiu in cazul in care bunica mea a murit si mie mi-a lasat testament in care ma numeste mostenitor al ei alaturi de copiii ei am drept de castig ... (vezi toată discuția)
Succesiune + mostenire annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua, Problema mea ar fi in felul urmator: X si Y s-au casatorit si au avut 2 copii A si B. Copilul B a murit, dar a avut la randul lui 2 copii C si D. ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii alexandra0406 alexandra0406 Buna ziua, Acum ceva timp a decedat bunicul meu de al 2 lea (de ce zic de al 2 lea pt ca bunica mea sa recasatorit). Decesul lui a avut loc acum o luna. El ... (vezi toată discuția)