Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pilonul 2. Aș dori să știu că dacă nu am aderat la un Fond de pensii, ...

Aș dori să știu că dacă nu am aderat la un Fond de pensii, am rămas la Fondul public de pensii, nu beneficiez de pilonul 2?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce întrebare absurdă puneți`!!! Informați-vă ce înseamnă pilonul 2.........
Câți bani ați depus din buzunar la fondul privat....`? Pilonul 2 este fond PRIVAT de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu indeplineati conditiile de aderare obligatorie la pilonul 2 , si nici benevol nu ati facut-o , binenteles ca nu aveti cum beneficia de pilonul 2 . Inseamna ca nu s-a strans nimic pentru dvs. la aceste fonduri administrate privat .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

mihaelasoltinschi a scris:

In anul 2007 aveam 39 de ani nu eram obligată să aleg un Fond de pensii. Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Pensie privata dascalu  marta dascalu marta ce vrea sa spuna o pensie privata, cat este de eficienta si sigura (vezi toată discuția)
Reforma pilonul ii pensii private pentru anumite categorii de angajati! trandafir florina trandafir florina Care sunt categoriile de angajati care vor adera la pilonul II de pensii private incepand cu 2011 ? (vezi toată discuția)