avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reforma pilonul II pensii private pentru anumite ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reforma pilonul II pensii private pentru anumite categorii de angajati!

Care sunt categoriile de angajati care vor adera la pilonul II de pensii private incepand cu 2011 ?
Cel mai recent răspuns: BebeA , utilizator 17:15, 12 Ianuarie 2011
trandafir florina a scris:

Care sunt categoriile de angajati care vor adera la pilonul II de pensii private incepand cu 2011 ?

Sunt funcționar public cu statut special (pompier) si as dori sa stiu care este termenul limita de inscriere la un fond de pensii private pilonul II pentru noi
Din informatiile pe care le detin la acest moment inscrierea la fondul de pensii private pilonul II va incepe pe 15.01.2011, dar nu stiu exact daca va tine 3 sau 4 luni reforma in domeniul pensiilor private !
Doresc si eu o lamurire.
Pana la momentul de fata, anumite categorii de angajati (pompieri, politisti, militari, etc) nu au aderat la fondul de pensii administrat privat pilonul 2?
De ce?
eu unul si colegii mei nu am aderat pt ca deja o parte din venitul nostru (5%) merge la CASi si nu exista interes sa mai dau alti bani pe linga cei care ni se iau deja prin calcule ascunse ale contabililor de institutie.
Asa este , aveti dreptate . Pana acum aceste categorii speciale de angajati au avut propria ,,casa de pensii "unde se vira cota de 10.50% cas .

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Pensie privata - pensie de stat bogdan76vlad bogdan76vlad Am 37 ani si incepand cu varsta de 32 ani am fost obligat sa fac o pensie privata. De mai poate trece de la pensia privata doar la cea de stat ( toti banii sa ... (vezi toată discuția)