Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate , mosteniri.Buna ziua. Va rog f mult sa ma ajutati cu un raspuns. Vreau sa ...

Buna ziua. Va rog f mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Vreau sa donez un apart fostei mele nore, de cetatenie etiopiana, are 2 copii minori cetateni ramani. Are rezidenta temporara in Romania. De cumparat, nu s a putut pt ca terenul nu poate fi cump ca nu e cetatean roman si nici UE. Ce as putea face donat… sa-i dau apart. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:11, 19 Septembrie 2025
La ce teren va referiți?

raluk0207 a scris:

La ce teren va referiți?

La terenul aferent apartamentului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acela oricum este dat în folosință. Fiecărui apartament ii este atribuita o cota parte din dreptul de folosință al terenului de sub bloc.
Ceea ce nu are nicio legătură cu natura actului pe care doriți sa îl încheiați.
Cetățenii din afara UE nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa alinaralu alinaralu Buna Seara, As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui? ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)