avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am citit un articol - “Pensia minima garantata dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am citit un articol - “Pensia minima garantata dupa 25 ...

Buna. Am citit un articol - “Pensia minima garantata dupa 25 de ani de munca, conform noii legi” - publicat de Playtech.ro in 13 sep 2025. Acolo se spune “…In anul 2025, salariul minim brut este de 4.050 lei, iar pensia minima garantata reprezinta 45% din aceasta suma, adica 1.822,50 lei lunar. Aceasta suma este destinata persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare de minimum 15 ani si nu au acumulat suficiente puncte de pensie pentru a beneficia de o pensie mai mare…”. Mie mi s-au calculat ~28 de ani de vechime si o pensie de 1585 lei. Va intreb; exista ceva adevar in articol sau e pura dezinformare?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:10, 23 Septembrie 2025
In prezent, pensia minimă garantată în România este de 1.281 de lei.
[ link extern ]
Vedeti si dvs. cam cata acuratete a informatiilor exista prin media ( asta daca ati citat corect ) : “ Pensia minima garantata dupa 25 ani de munca , conform noii legi “ , si , ceva mai la vale : “ … Aceasta suma este destinata persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare de minim 15 ani …” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate cumpăra vechime in 2025 și cât se ... Robertmarss19 Robertmarss19 Buna ziua se mai poate cumpăra vechime in 2025; și cât se plătesc? Mulțumesc!* (vezi toată discuția)
Pensie socială minimă garantată. Întrebare : pensionar la ... gherghes gherghes PENSIE Socială minimă garantată. Întrebare : Pensionar la Casa Națională de Pensii cu 466 lei lunar, 7 ani vechime in muncă,, cu domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)