avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1547 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se mai poate cumpăra vechime in 2025 și cât se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se mai poate cumpăra vechime in 2025 și cât se ...

Buna ziua se mai poate cumpăra vechime in 2025; și cât se plătesc? Mulțumesc!*
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 26 Septembrie 2025
Persoanele interesate de completarea stagiului de cotizare în vederea obținerii pensiei pot încheia un contract de asigurare socială facultativă cu Casa Teritorială de Pensii. În cadrul acestui contract se menționează perioada pentru care se achită contribuția, aceasta putând fi cuprinsă între o lună și maximum 6 ani, în funcție de necesitățile fiecărei persoane, până la data ieșirii la pensie (îndeplinirii condițiilor de pensionare.)

Conform legislației în vigoare, contribuția lunară minimă se calculează prin aplicarea unui procent de 25% asupra salariului minim brut pe economie, stabilit pentru anul 2025 la 4.050 lei. Astfel, suma lunară minimă ce trebuie achitată este de 1.012,50 lei, echivalentul a 12.150 lei pentru un an de stagiu de cotizare.

Citește mai mult la: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am citit un articol - “pensia minima garantata dupa 25 ... amariusflorin amariusflorin Buna. Am citit un articol - “Pensia minima garantata dupa 25 de ani de munca, conform noii legi” - publicat de Playtech.ro in 13 sep 2025. Acolo se spune ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)