Buna ziua,
Intr-un S. A. a decedat actionarul majoritar ce detinea 63% din actiuni, dar si alt actionar ce detinea 3% din actiuni. Mai sunt trei actionari, unul cu 32%,si inca doi cu cate 1%.
Societatea pe actiuni nu mai functioneaza, nu mai are administrator valabil(fusese actionarul majoritar, care a decedat ), nu mai are sediu valabil si nici cenzori. Cum se poate face inscrierea la ONRC a mostenitorilor celor doi asociati decedati? Cine are dreptul de convocare a AGA, se pot face pe rand aceste inscrieri, intai mostenitorii, sediul, apoi administrator, cenzori, sau trebuie toate odata?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mai întâi dezbateti succesiunile și faceți aceste înregistrări la Registrul comertului ca persoane fizice și apoi începeți procedura pentru crearea noilor structuri de conducere ale firmei și înregistrarea acestora la Registrul comertului.
Multumesc mult, eu sunt mostenitoarea actionarului majoritar, am incercat o convocare a unei AGA, pentru a se lua act de certificatul meu de mostenitor, dar mi s-a spus ca eu sunt "nimeni". Nu stiam ca pot merge la ONRC ca persoana fizica, sa depun actele mele.
Cesiune actiuni p.j.
doinytza
Ma intereseaza parerea Dvs.in legatura cu o cesiune de actiuni. Mai precis, este vorba despre o S.A. a caror actionari majoritari (68%) si-au vandut actiunile ... (vezi toată discuția)