avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune actiuni p.j.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune actiuni p.j.

Ma intereseaza parerea Dvs.in legatura cu o cesiune de actiuni. Mai precis, este vorba despre o S.A. a caror actionari majoritari (68%) si-au vandut actiunile catre o persoana juridica din Italia. In acest moment 68% din capitalul social apartine actionarului- persoana juridica italiana iar restul de 32% apartine unor persoane fizice romane. Consiliul de administratie va fi format din 3 membri, dintre care 2 cetateni italieni (reprezentanti ai p.j. italiene) si unul roman- neactionar. Intrebare:
1. Reprezentantul p.j.italiene in AGA poate fi si membru al consiliului de administratie?
2. Ce formalitati sau/si documente in plus se vor depune la Registrul comertului, tinand cont de cetatenia straina a noului actionar, respectiv administratori? Mentionez ca p.j. italiana are reprezentant fiscal in Romania, tocmai firma la care a cumparat aceste actiuni,firma care la ORC are inregistrati doar actionarii fondatori . Sper ca nu am complicat prea mult problema cu explicatiile finale. Multumesc celor care vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: doinytza , utilizator 11:56, 13 August 2009
Raspunsul referitor la ce documente va trebui sa depuneti il gasiti in Ordinul MJ nr. 2594/2008 - Normele metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare a informatiilor.
Din cate inteleg aveti un sistem de administrare unitar( consiliul de administratie).
Reprezentantul p.j. italiene poate fi administrator.
Actele necesare in vederea inscrierii acestor modificari sunt:
- convocator A.G.A. E. si ziarul in care s-a publicat.
- p-v de sedinta
- hot. A.G.A. E.
- contractele de mandat ale noilor administratori
- declaratiile pe propria raspundere ale administratorilor ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea calitatii de administrator ( de preferat autentice)
- specimene de semnatura ale administratorilor
Cu privire la schimbarile de actionariat, aceasta depinde de modul de tinere a evidentei registrului actionarilor:
- daca registrul de actiuni este tinut de societate se depune la reg. com. o declaratie a administratorului prin din care reese structura actionarilor.
- daca registrul este tinut de o societate de valori mobiliare cereti un extras cu stuctura actionarilor
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Florian Turlete, Avocat
Multumesc pentru raspunsurile Dvs!
Va rog sa imi mai spuneti daca specimenul de semnatura poate fi dat odata cu declaratia pe proprie raspundere, la notar si mai ales daca se pot da la un notar din Italia?! Desigur, urmand ca noi aici sa o ducem la un traducator autorizat!
Multumesc din nou!
Raspuns: Da se poate da in fata unui notar, iar traducerea sa fie legalizata.
Declaratia pe proprie raspundere si specimenul se da la un notar din Romania, nu are rost sa va complicati.

Alte discuții în legătură

Schimbare ,dar cum? george_geo 35 george_geo 35 sora mea este asociat unic si administrator,problema e ca pleaca din tara .Sunt nevoit sa fac alte acte si cum procedez sa o trec pe mama an locul ei? (vezi toată discuția)
Actionari s.a zerognost zerognost Exista posibilitatea legala ca actionarii unei societati pe actiuni sa nu fie mentionati in certificatul constatator eliberat de registrul comertului si sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu procura speciala pentru un cetatean italian Lidia C Lidia C Buna ziua, Va contactez deoarece am nevoie de un raspuns urgent, poate este cineva printre voi care ma poate ajuta. Dorim sa infiintam un SRL cu asociat ... (vezi toată discuția)