avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit hotărârea judecătorească și pe plic ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit hotărârea judecătorească și pe plic ...

Buna seara
Am primit hotărârea judecătorească și pe plic in fata cat și pe spate sunt 2 stampile. Ce reprezintă stampila de pe fata cat și cea de pe spate? Dreptul de apel în termen de 30 de zile se face din data de pe stampila din fata sau data de pe stampila din spate? Pe plic stampila cu data fata-verso poate fii aceeași dată sau diferă datele? Gen pe plic din fata să fie 23.09 și pe spate 24.09?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
AlinaAndreea23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:24, 25 Septembrie 2025
Ultima stampila conteaza dar mergeti urgent la avocat daca vreti sa contestați hotărârea
Nu durează 2 ore sa se scrie o cale de atac și timpul poate fi scurt.

București 2025
Se calculează de la data cea mai recentă, iar calculul se face pe zile libere, adică prima zi de la care începe (data cea mai recentă de pe plic) nu se ia în calcul și nici ultima zi în care se împlinește nu se ia, de asemenea, în calcul, următoarea zi fiind și ultima pentru formularea căii de atac. Dacă acea zi este într-o zi nelucrătoare sau într-o sărbătoare legală, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare.
Bineînțeles, este contraindicat să lăsați totul pentru ultima zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare in 10 zile! carasclaudiu carasclaudiu Buna. Trebuie sa depun un raspuns la o intampinare la Tribunal in termen de 10 zile de la primirea prezentei. Pe plic apare data de 7.10.2014 si tot in acesta ... (vezi toată discuția)
Intampinare Dinte Dinte Buna seara! Atunci cand iti vine citatie de la tribunal, am inteles ca ai la dispozitie 30 de zile pentru intampinare. Intrebarea mea este: De cand incepe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)