avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns la intampinare in 10 zile!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns la intampinare in 10 zile!

Buna.
Trebuie sa depun un raspuns la o intampinare la Tribunal in termen de 10 zile de la primirea prezentei. Pe plic apare data de 7.10.2014 si tot in acesta zi am primit-o!
Care este data maxima pana la care trebuie sa depun? (nu stiu daca se iau si zilele nelucratoare!)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carasclaudiu , utilizator 18:18, 9 Octombrie 2014
In mod firesc trebuie sa aveti doua stampile ale postei, una de trimitere si a doua de pirmire.nZilele se calculeaza in felul urmator: daca ati primit plicul pe data de 7 octombrie, incepeti numaratoarea celor zece zile incapand cu data de 8 octombrie. Ultima zi de depunere a raspunsului e la data e 18 octombrie 2014.
La calcularea termenelor legale de depunere a actelor cerute de instanta, raspunsuri, intampinari, cai de atac, etc. termenele se calculeaza cu tot cu sambete si duminici, sarbatori legale, etc. dar incepand numaratoarea in urmatoarea zi de la primire si imediat ziua urmatoare a impliniri termenului.
Ultima zi de depunere este 20.10.2014, pentru ca prima si ultima zi nu intra in calcul, iar in cazul dvs. ultima zi de depunere cade intr-o zi de sambata ( zi nelucratoare ), astfel ca termenul de depunere se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza , adica luni 20.10.2014.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
....................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
......................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen Corina Dina Corina Dina Am termen de 15 zile pentru depunerea intampinarii . Cererea de chemare in judecata a fost comunicata in 21.09.2015 .( data de pe plic) . Ultima zi este ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)
Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta ... scg scg Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta în 19 iulie și am timp de răspuns 15 zile, de la ce data începe numărătoarea? Mulțumesc. (vezi toată discuția)