Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta art.56

Sunt nascuta in septembrie 1967, Intre 1985-1990 am urmat cursuri facultate, apoi angajata din septembrie 1990-prezent . In perioadele noiembrie 1993-septembrie 1994 si octombrie 1996-iulie 1998 am fost in concediu de crestere copii. Cand as putea iesi la pensie la limita de varsta conform art.56?
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
Cami2025, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:24, 27 Septembrie 2025
Pensie limită de vârstă cu reducerea vârstei de pensionare cu 5 ani - Incepand cu Ianuarie 2026 , stagiu cel putin 40 ani , din care va trebuie cel putin 35 de ani lucrati efectiv .. din calculul meu nu aveti
Stiti cumva daca perioadele noiembrie 1993-septembrie 1994 si octombrie 1996-iulie 1998 in care am fost in concediu de crestere copii sunt considerate stagii de cotizare contributive din cei 35 ani obligatorii pentru pensie la limita de varsta ? Eu am gasit pe site CNPP urmatoarea precizare postata pe 31 ianuarie 2025 : ,,Perioada în care asiguratul a beneficiat de concediu pentru îngrijirea copilului anterior datei de 1 aprilie 2001, conform prevederilor Decretului-Lege nr.31/1990 privind concediul plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la un an și ale Legii nr. 120/1997 privind concediul plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, constituie vechime în muncă, respectiv stagiu de cotizare contributiv" .
Da, sunt considerate stagii contributive, sens in care va puteti pensiona incepand cu data mentionata mai sus
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt femeie in varsta de 56 ani si 10 luni. as vrea sa stiu cand ... mvasilescu mvasilescu Sunt femeie in varsta de 56 ani si 10 luni. As vrea sa stiu cand m-as putea pesnsiona anticipat, daca lucrez din luna octombrie anul 1991. (vezi toată discuția)
Calcul pensie-ani lucrati, concediu medical, somaj, concediu crestere copil copilarosul copilarosul Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum se face calculul pt iesirea la pensie tinind cont de faptul ca sunt femeie, nascuta la data de 20.09.1967, angajata din ... (vezi toată discuția)
Pensionare mm60 mm60 Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti care este varsta la care ma pot pensiona dupa noua lege daca sunt nascuta in mai 1960 si in perioada 1979-1987 am ... (vezi toată discuția)