Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, tatal meu a obtinut prin mostenire un apartament. ...

Buna ziua, tatal meu a obtinut prin mostenire un apartament. Intre el si mama mea a intervenit o femeie care acum locuieste cu tata in apartamentul mostenit (tata nu este inca divortat de mama) Eu sunt unicul copil. Ce acte ar putea sa imi faca tatal meu pentru a nu ajunge in situatia ca acest apartament sa ajunga la noua femeie. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:23, 29 Septembrie 2025
O donație cu atribuirea dreptului de uzufruct viager pentru tatăl dvs.
Dupa incheierea unei astfel de donatii, ar putea sa incheie un act de vanzare cumparare fara sa fiu anuntat.Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2025
Prodan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar avea cum deoarece ca urmare a încheierii donației imobilul intră în proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)