avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se poate face declaratie 212 rectificativa pt 2024?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se poate face declaratie 212 rectificativa pt 2024?

Se poate face declaratie 212 rectificativa pt 2024, pt sumele estimate?
Am de recuperat aceste sume pe care mi le-a poprit Anaf-ul si nu stiu cum sa procedez, dupa ce le-am achitat.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:16, 1 Octombrie 2025
Buna ziua

Explicati un pic mai pe larg situatia.

Pentru 2024, declaratia unica se depunea de 2 ori:
1. pana pe 27 mai 2024 --> estimat
2. pana pe 26 mai 2025 --> realizat

Deci, daca in 2024 ati depus o declaratie cu un estimat mai mare, trebuia depusa DU pana in 26 mai 2025 cu ce ati realizat efectiv in 2024.

Rectificativa puteti depune oricand.

Nu stiu despre ce sume si popriri vorbiti.
1. Am declarat in DU 2024 un estimat de plata,
2. DU 2025 nu am depus-o deoarece realizatul era sub plafonul pt care trebuia sa platesc Cass
3. In septembrie mi s-a pus poprire pe conturi, fara notificare sau somatie, pt neplata sumei estimate in DU 2024
3.am achitat suma
Acum cum o recuperez, asta e problema.
Nu am stiut ca sumele estimate sunt eligibile pt plata si nici ca trebuia sa fac DU 2024 rectificativa pt estimare .

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Explicati un pic mai pe larg situatia.

Pentru 2024, declaratia unica se depunea de 2 ori:
1. pana pe 27 mai 2024 --> estimat
2. pana pe 26 mai 2025 --> realizat

Deci, daca in 2024 ati depus o declaratie cu un estimat mai mare, trebuia depusa DU pana in 26 mai 2025 cu ce ati
realizat efectiv in 2024.

Rectificativa puteti depune oricand.

Nu stiu despre ce sume si popriri vorbiti.

Buna ziua

Pai nu depuneti rectificativa. Dvs trebuie sa depuneti realizatul pe 2024.

Totusi, chiar daca ati realizat venituri sub 6 salarii minime, tot va trebui sa platiti CASS la 6 salarii minime daca nu va incadrati la exceptii.

Sunteti salariat, pensionar, obtineti venituri si din alte surse pt care ati platit CASS pentru cel putin echilaventul a 6 salarii minime?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)
Plata cas 2025 UngureanuE UngureanuE Buna ziua. Mi-am infiintat pfa in februarie 2024 si am declarat atunci venituri estimative, estimand ca ma voi incadra in venit net suficient de mare pt plata ... (vezi toată discuția)