avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama noastra si fratele ei au fost coproprietari la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama noastra si fratele ei au fost coproprietari la casa parinteasca

Buna ziua. Mama noastra si fratele ei au fost coproprietari cu privire la casa parinteasca. Dupa decesul mamei, noi am ramas in indiviziune cu unchiul nostru. In decembrie 2024 a survenit si decesul unchiului, care nu a fost casatorit si nu are copii. Am aflat ca o ruda care a avut grija de unchiul a obtinut prin testament de la acesta casa si curtea (inclusiv cota noastra de 1/2), pe care le-a si intabulat. Am obtinut extrasul de CF de la ANCPI si asa am aflat despre testament. Mentionez ca toate taxele si impozitele sunt platite de noi, la zi, pentru intregul imobil, incepand cu anul 2005 (anul in care a decedat mama). Ce cale legala avem sa ne recuperam cota noastra de ½ de la acea ruda? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crisstel , utilizator 12:51, 1 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Actiune in instanta. Singura solutie!
Actiune in revendicare? Anulare testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cale am de urmat? colceriumari-bv colceriumari-bv In l968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notarul de stat la acea vreme, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 parti, iar fratii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea in varsta de 82 de ani doreste sa imi faca ... powerspyA powerspyA Buna ziua, mama mea in varsta de 82 de ani doreste sa imi faca un contract de intretinere deoarece eu sunt persoana care am ajutat-o mereu. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Unchiul copiilor mei minori le-a lăsat moștenire drepturile lui ... M...o3 M...o3 Bună ziua am un caz foarte ciudat. Unchiul copiilor mei minori le-au lăsat moștenire drepturile lui din casa părintească și Uzufruct încheiat între el ... (vezi toată discuția)