avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta mea sotie a plecat pe furis de la mine cu copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta mea sotie a plecat pe furis de la mine cu copil si toate cele din casa ...

Buna ziua.Am o poveste mai complicata de aceea am sa incerc sa "subtiez"putin subiectul.In mare,fosta mea sotie a plecat pe furis de la mine cu copil si toate cele din casa inclusiv mancarea gatita etc si a deschis proces de divort.Pe atunci copilul a fost incredintat la domiciliul ei iar custodia comuna.Acum 3 an ea m-a contactat ca doreste sa ii dau semnatura sa mearga cu fata in vacanta in irlanda la concubinul care munceste acolo.Cum eu nu am vrut,ea a venit cu ideea acum 1 an si 4 luni sa o lase la mine printr-o declaratie la DGASPC Arad unde locuia la acel moment,(ea mutandu-se acolo cu 3 ani in urma din Sanmihaiul Roman(timisoara).A zis ca merge la munca pt 2-3 ani sa stranga sa isi ia casa.In tot acest timp ea a trimis o data 200 euro la inceput de scoala(fiind inscris la a3a scoala deja mutata din Sanmihaiul Roman la Arad si acum la Bucuresti la mine,dupa care la o distanta de minim 1 luna a mai trimis de vreo 4 sau 5 ori cate 35 euro 50 euro 70 euro desigur la cerinta fetei pt diverse,netrimitand nimic pentru a participa la cresterea copilului in tot acest timp.Copilul a insistat sa ramana definitiv la mine specificand des faptul ca vrea sa ramana la un singur domiciliu si la o singura scoala unde sa isi faca si prieteni si sa ramana asa plus pentru conditiile mult mai bune decat la mama(a spus ca i-a dat si mancare stricata si desi i-a spus fata,mama a insistat ca e buna si sa o manance si chiar lovind-o pentru refuz).Mama a venit doar o singura data,pe 30 decembrie respectiv,o singura zi,sa o vada,zi in care a plimbat-o prin magazine si i-a cumparat diverse dar cu conditia sa nu fie scumpe,Nu s-a interesat de scoala,de cum este etc in tot acest timp.Prin martie 2025 am intentat proces pt schimbare domiciliu minor (ordonanta presedentiala + fond)Mama a revenit in țara in decembrie cum am specificat mai sus si cand i-a spus copilul ca vrea sa ramana aici de tot,nu a mai plecat inapoi la munca in Irlanda pana in luna aprilie cand,intreband copilul daca vrea sa ramana in tara si sa o ia inapoi la Arad s-a lovit de refuzul acestuia care i-a spus sa mearga inapoi acolo si sa o lase sa termine scoala aici sa nu mai fie mutata iar.Cand a fost contactata pentru proces aceasta s-a reîntors in tara fiind revoltata si spunandu-mi ca trebuia sa las asa si era mai bine si o lasa pe fata la mine in continoare.Ea a incasat pe tot acest timp si alocatia copilului.Acum cand a revenit a inchiriat un apartament in alta zona a Aradului practic dorind sa o mute la o alta scoala acolo in cazul in care copilul s-ar intoarce la ea.La ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul la tata dar despre pensia alimentara si alocatie s-a spus ca deocamdata nu este cazul sa se discute despre acest fapt intrucat tatal se desccurca sa o creasca singur ceea ce m-a pus in confuzie.Mama continua sa nu se implice in cresterea copilului ba mai mult,onbombardeaza pe fetita cu interogatorii doar doar gaseste ceva sa aibe si ea dovezi la proces iar copilul a inceput sa refuze sa ii mai raspunda la telefon pe acest motiv(raspunzandu-i totusi la ceva timp respectiv 1 saptamana sau doua si desigur mama iar o bombardeaza cu altceva in loc sa vorbeasca despre lucruri mama-fiică.de asemenea mama suna si de 10 ori intr-o zi desi in hotarare are program de 30 minute intre 18:30 si 20:00.Mai nou a inceput sa dea mailuri la scoala si telefoane facand mare tambalau ca ea vrea sa stie situatia fetei(desi cat a fost la ea,am informatia de la invatatoarele copilului de pe unde a fost ca nici nu au vazut-o la față in afara zilei de incepere a anului scolar si la finalul acestuia)doamna diriginta fiind acum foarte suparata intrucat a fost chemata la director si ma tem ca aceste actiuni vor avea repercursiuni asupra copilului la scoala.Pentru a obtine custodie exclusiva am inteles ca nu prea sunt sanse si este foarte greu.Ce pot face sa stopez aceste bombardari ale fostei pentru binele copilului intrucat ea face asta doar pentru a da bine la proces clar...Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru marele roman scris dar am zis sa fiu cat de cat explicit cu problema pt a intelege situatia.Stimă
Pentru telefoanele către fiică, puteți bloca numărul, în afară de ora de relații personale sau solicita un ordin de protecție. Pentru relația cu școala, școala trebuie să gestioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din țară cu minorul fără acordul celuilalt părinte, pensie de întreținere și multe complicații. vă rog să mă ajutați vanesa1605 vanesa1605 acum 15 ani m-am casatorit nu dupa mult timp am plecat cu el in spania unde locuia de multi ani cand am ajuns m_am interesat ca eram insarcinata de el de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea copil de la un scoala privata Razer12345 Razer12345 Buna ziua, Sunt o Tata singur. Am doi copii(9 si 10 ani). Copii au domiciliu la mine. Asa a fost pronuntat de la Curtea Judecata. Excercitarea Autoritatii ... (vezi toată discuția)
Cerere ordonanta presedintiala incredintare minor pavelfloarea pavelfloarea am avut custodia copilului minor in cls a 6a pana anul acesta cand, la dorinta mamei si cu acordul copilului, prin hotarare s a stabilit custodia la mama sa. ... (vezi toată discuția)