avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1347 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se poate face o reabilitare de drept si ce ar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se poate face o reabilitare de drept si ce ar trebui ...

Buna ziua vin si eu cu o intrebare catre dumneavoastra !! Cand se poate face o reabilitare de drept si ce ar trebui facut ? Las sentinta mai jos !! Multumiri!!
Dispune 1.6 luni inchisoare cf art 91 NCP suspenda executarea pedepsei pe o perioada de 2 ani pentru savarsirea infractiunii prevazute de art 295 alin 1 si art 35 alin 1 cu aplicarea pedepsei acesorii pr3vazut de art 66 alin 1 litera a pe o perioada de 2 ani , impune obligatia de a presta o munca neremunerata de x zile prin SP din 06 2022 ! Definitiva prin neapelare din 27 12 2022! Intrebarea este cand se poate face reabilitarea de drept si care sunt pasii !! Multumim tuturor pentru timpul rapit in a raspunde !!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:51, 3 Octombrie 2025
Bună ziua!

Din ce descrieți, avem o condamnare la 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, hotărâre definitivă din 27.12.2022.
Reabilitarea de drept intervine atunci când, după executarea pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere (în cazul suspendării), persoana condamnată nu a mai săvârșit o altă infracțiune și și-a îndeplinit obligațiile impuse de instanță.
În cazul suspendării executării pedepsei, termenul de probă este de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. La expirare, puteti face o cerere la politie pentru reactualizarea cazierului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs de infractiuni alexia87 alexia87 La un cuncurs de infractiuni art 295 alin 1 cod penal aplicarea art 35 alin 1 cod penal raportat la art 308 alin 1 si art 322 alin 1 cod penal toate cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Wendoll73 Wendoll73 Buna ziua ma numesc Cristi si as dori sa stiu si eu cand voi avea cazieru curat. În data de 01.08.2014 am fost condamnat la 8 luni închisoare cf.art.86^1 si ... (vezi toată discuția)
2 suspendari andrei_steio andrei_steio Am si eu o intrebare am o suspendare de 11 luni si acum sunt acuzat pentru trafic de cannabis exista vreo solutie de a nu fi inchis? (vezi toată discuția)