Buna ziua. Daca am poprire pe salariu pentru un credit, cununia pot face sa mi se ridice sechestrul de pe masina, pus de același executor care mi-a pus poprirea pe salariu?
Puteți lua legătura cu creditorul și să propuneți încheierea unui angajament de plată (de exemplu, plata eșalonată a datoriei).
Cu această ocazie, puteți solicita creditorului să își exprime acordul pentru ridicarea sechestrului instituit asupra autovehiculului, precum și pentru sistarea popririi.
Dacă ajungeți la un astfel de acord, creditorul va putea solicita executorului judecătoresc ridicarea sechestrului, prin transmiterea adreselor corespunzătoare către autoritățile competente (brigada rutieră și primărie), precum și sistarea popririi.
Această situație se va menține atât timp cât vă veți respecta angajamentul de plată.
În practică nu se prea ridică sechestre. El este o garanție. Creditorul avea deja un document care obliga debitorul înainte să ajungă să îl execute, dar asta nu l-a ajutat până nu a aplelat la executor. Sunt necesare garanții serioase ca să determini un creditor să renunțe la cea actuală.